Επικαιρότητα

Έσωσαν 46χρονη μητέρα με ανεύρυσμα στον¨Ευαγγελισμό¨- Ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε στο γυμναστήριο (vid)

Διεγνώσθη με υπαραχνοειδή αιμορραγία, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από αιμορραγία στον χώρο που περιβάλλει τον εγκέφαλο

Τυχερή στην ατυχία της στάθηκε μια 46χρονη γυναίκα που αμέσως μόλις τελείωσε το πρόγραμμά της στο γυμναστήριο, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε κατευθυνόμενη προς τα αποδυτήρια.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου μεταφέρθηκε διεγνώσθη με υπαραχνοειδή αιμορραγία αποτέλεσμα εγκεφαλικού ανευρύσματος, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από αιμορραγία στο χώρο που περιβάλλει τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η γυναίκα ένιωσε ξαφνικά έντονο πονοκέφαλο και πόνο στον αυχένα. Περιέγραψε, μάλιστα, τον πονοκέφαλο της ως κάτι που δεν έμοιαζε με αντίστοιχους που είχε νιώσει στο παρελθόν.

Η 46χρονη, η οποία είναι μητέρα ενός 9χρονου κοριτσιού, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ειδικό Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου και Αρτηριοφλεβωδών Δυσπλασιών του «Ευαγγελισμού».

Το ανεύρυσμα της ασθενούς αντιμετωπίστηκε άμεσα με επιτυχή εμβολισμό. Στο σημείο του ανευρύσματος τοποθετούνται σπειράματα ή στεντ με πλοήγηση καθετήρων μέσω του αγγειακού συστήματος, για την αποτροπή της ροής του αίματος στο ανεύρυσμα αποκλείοντας το αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης

«Παίζει ρόλο να καλύψουμε τους παράγοντες κινδύνου, την πίεση, το κάπνισα έχει ενοχοποιηθεί αρκετά με τη ρήξη και την εμφάνιση ανευρυσμάτων, αλλά δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε για να το προλάβουμε ή να κάνουμε μία έγκαιρη διάγνωση», ανέφερε η Μαρία Πολίτη, υπεύθυνη του ειδικού κέντρου.

Όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης των ανευρυσμάτων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η μαγνητική τομογραφία.

«Συνήθως οι ασθενείς έρχονται αμέσως, γιατί τα συμπτώματα είναι έντονα και δραματικά. Έχουν έντονους πονοκεφάλους και μπορεί να καταρρεύσουν», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι ο πονοκέφαλος που προκαλεί το ανεύρυσμα είναι τέτοιος που οι ασθενείς λένε ότι δεν τον έχουν ξανανιώσει ποτέ στη ζωή τους.

«Δεν μπορεί κάποιος να μείνει σπίτι του, τον οδηγεί έτσι και αλλιώς στο νοσοκομείο», σημείωσε.

Το 1-2% του πληθυσμού μπορεί να εμφανίσει ανεύρυσμα, με κάποια περιστατικά να είναι συμπτωματικά, ενώ άλλα δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο και καταλήγουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button