Επικαιρότητα

“Αλμυρό” το σαρακοστιανό τραπέζι (vid) – Galaksias.com

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από την ακρίβεια φέτος αφού οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα έχουν διπλασιαστεί με τους καταναλωτές να επιδίδονται σε κυνήγι εύρεσης χαμηλών τιμών.

 

Τα σαρακοστιανά είναι ιδιαίτερα… αλμυρά, ενώ και οι ελλείψεις έχουν «χτυπήσει» τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, καθώς φρέσκο καλαμάρι και χταπόδι εντοπίζεται «με το κιάλι».

Ο χαλβάς, σύμφωνα με το newsbomb, έχει σημειώσει αύξηση στην τιμή του κατά 46,2% ενώ η ταραμοσαλάτα κατά 97,7% και η μελιτζανοσαλάτα κατά 122,6%. Η δε παραδοσιακή λαγάνα φτάνει ακόμα και τα 4,5 ευρώ.

«Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες και είναι ίδιες σχεδόν σε όλα», είπε ένας καταναλωτής στην κάμερα του MEGA. «Δεν ψώνισα, απλώς κοίταξα είναι ακριβά, είναι ακριβά», δήλωσε ένας άλλος.

 

Στα ύψη και η λαγάνα

 

Την ίδια ώρα, τα παραδοσιακά προϊόντα του τραπεζιού της σημερινής ημέρας, λαγάνα, χαλβάς και ταραμοσαλάτα έχουν εκτοξευθεί, με αυξήσεις ακόμα και 128%!

Για το φαινόμενο της ακρίβειας στο σαρακοστιανό τραπέζι μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης. «Η λαγάνα που λένε ότι θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα και όχι η φρέσκια, η οποία θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ, τα 750 γραμμάρια» σημείωσε.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button