Κόσμος

Αμερικανίδα επιστήμονας εξόργισε τους Βρετανούς – Προτείνει την προσθήκη αλατιού στο τσάι

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν με οργή και απορία μετά τον ισχυρισμό μιας Αμερικανίδας επιστήμονα ότι το τέλειο φλιτζάνι τσάι φτιάχνεται με την προσθήκη μιας πρέζας αλατιού.

Η Michelle Francl, η οποία έχει γράψει ένα βιβλίο για τη μοριακή επιστήμη πίσω από ένα καλό φλιτζάνι τσάι, πιστεύει ότι η προσθήκη είναι απαραίτητη για να μειωθεί η πικράδα του ροφήματος.

Όμως, η πρόταση αυτή οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους Βρετανούς, οι οποίοι φημίζονται για το πόσο απόλυτοι είναι στις αντιλήψεις τους για την καλύτερη πρακτική παρασκευής τσαγιού.

«Υποθέτω ότι πάμε πάλι σε πόλεμο;» έγραψε η δικαστική ρεπόρτερ Molly Quell στο X. «Τι συμβαίνει εκεί πέρα;» αναρωτήθηκε ο Βρετανός κωμικός Matt Green.

Η Francl, καθηγήτρια χημείας στο Bryn Mawr College στην Πενσυλβάνια, υπερασπίστηκε τη φαινομενικά ριζοσπαστική ιδέα της στο συνεργαζόμενο με το CNNi ITV News, υποστηρίζοντας:

«Αποδεικνύεται ότι μια μικροσκοπική ποσότητα αλατιού, όχι αρκετή για να τη γευτεί κανείς, μπλοκάρει την αντίληψη της πικρότητας».

Καθώς οι διατλαντικές εντάσεις έφτασαν σε σημείο… βρασμού, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο παρενέβη για να πάρει αποστάσεις από τη φαινομενικά εξτρεμιστική ιδέα. «Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι καθώς μια τόσο εξωφρενική πρόταση απειλεί τα θεμέλια της ειδικής μας σχέσης», έγραψε η πρεσβεία σε μια viral ανάρτηση στο Χ.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η αδιανόητη ιδέα της προσθήκης αλατιού στο εθνικό ποτό της Βρετανίας δεν αποτελεί επίσημη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Και δεν θα είναι ποτέ», πρόσθεσε.

Ο βρετανικός τύπος έσπευσε να «περιποιηθεί» τη Francl. «Μια επιστήμονας από τη χώρα όπου μπορείτε να βρείτε το τσάι να φτιάχνεται με χλιαρό νερό από τη βρύση, ισχυρίζεται ότι βρήκε τη συνταγή για το τέλειο φλιτζάνι», ανέφερε ο Guardian.

«Η καθηγήτρια Francl επέμεινε στην ορθότητα των ευρημάτων της, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια χώρα όπου το τσάι είναι κομπάρσος και ο καφές πρωταγωνιστής – και συνήθως σερβίρεται παγωμένο», πρόσθεσε η Daily Mail.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η απάντηση της αμερικανικής πρεσβείας θα είναι αρκετή για να ηρεμήσουν τα νερά. Εν τω μεταξύ, η πρεσβεία απογείωσε το… τρολάρισμα καταλήγοντας: «Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τσάι με τον σωστό τρόπο – μαγειρεύοντάς το σε φούρνο μικροκυμάτων».

Με πληροφορίες από: A US scientist outrages the British with advice about tea – and the American embassy stirs it up by Rob Picheta, CNN

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button