Επικαιρότητα

Ανεβασμένη σε σχέση με πέρυσι η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα παρά τον άνυδρο χειμώνα

Μπορεί ο φετινός χειμώνας, όπως άλλωστε και ο περσινός να μην χαρακτηρίστηκε (ως τώρα) από έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, όμως η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα είναι αρκετά πιο πάνω στο τελείωμα του Φεβρουαρίου, σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα και σύμφωνα με στοιχεία που έχει το KarditsaLive,Net από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ ή στάθμη βρίσκεται 789,53 μέτρα, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα το 2023 ήταν 786,83 μέτρα. Είναι δηλαδή 2,70 μέτρα ψηλότερη, που μεταφράζεται σε περίπου 54.000.000 κυβικά επιπλέον.

Ποσότητα που είναι σχεδόν η μισή απαιτούμενη για την κάλυψη μίας φυσιολογικής αρδευτικής περιόδου, καθώς συνήθως απαιτούνται 100 με 120 εκατ. κυβικά.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, μία εβδομάδα μετά τον “Daniel”, τον Σεπτέμβριο του 2023, με μεγάλες εισροές νερού, η στάθμη είχε ανέβει στα 787 μέτρα. Είχαν, δηλαδή προστεθεί σε ένα 7ήμερο περίπου 50 εκατ. κυβικά. Από τότε μέχρι και τις 21/2/2024 προστέθηκαν άλλα 50 εκατ. κυβικά περίπου και φθάσαμε στο σημερινό ύψος στάθμης.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι η φετινή αρδευτική περίοδος θα αρχίσει υπό πολύ καλύτερες συνθήκες από πλευράς αποθεμάτων, αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι η κατάσταση του αρδευτικού δικτύου και κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button