Επικαιρότητα

Ανοίγει ο δρόμος για διορθώσεις στη νέα ΚΑΠ – Στάση αναμονής κρατούν οι παραγωγοί της Κρήτης (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Αγρότες: Ανοίγει ο δρόμος για διορθώσεις στη νέα ΚΑΠ – Στάση αναμονής κρατούν οι παραγωγοί της Κρήτης (vid)

Στάση αναμονής κρατούν αγρότες της Κρήτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος για το μέλλον του πρωτογενή τομέα, με φόντο και τις εικόνες… ερημοποίησης στην ενδοχώρα

  • Οι πιεστικές αντιδράσεις για επιδοτήσεις και προγράμματα πιέζουν τις Βρυξέλλες
  • Πριν τις ευρωεκλογές ο νέος οδικός χάρτης για την νέα ΚΑΠ
  • Ικανοποίηση και προσδοκίες και στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης

Ανοίγει ο δρόμος για διορθώσεις στην ΚΑΠ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων Ευρωπαίων αγροτών με φόντο το μεγάλο ψαλίδι στις επιδοτήσεις, το οποίο σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής επηρέασαν δραματικά την παραγωγή και την ποιότητα ζωής τους.

Αυτό διαφάνηκε από την ιστορική συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων εκατοντάδων Ευρωπαίων αγροτών έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, το τοπίο γύρω από τις αλλαγές που θα υπάρξουν γύρω από την ΚΑΠ αναμένεται να ξεκαθαριστεί πριν τις Ευρωεκλογές.

Την ικανοποίηση του, με τις εξελίξεις που δρομολογούνται, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Συνεταιρισμών Ελλάδας Μύρων Χιλετζάκης, ενώ στάση αναμονής κρατούν αγρότες της Κρήτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος για το μέλλον του πρωτογενή τομέα, με φόντο και τις εικόνες… ερημοποίησης στην ενδοχώρα.

Τη φωνή και την αγωνία των Ελλήνων αγροτών μετέφερε στο Συμβούλιο, ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος κατέθεσε συνολικά 19 προτάσεις για δομικές και τεχνικές αλλαγές στην ΚΑΠ ώστε να ανοίξει άμεσα ο διάλογος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαιτείται εξασφάλιση ενισχυμένης χρηματοδότησης για την ΚΑΠ τώρα και στο μέλλον, καθώς και χρήση άλλων πηγών χρηματοδότησης σε περιόδους κρίσεων, όπως η κλιματική, η ενεργειακή και όχι μόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button