Επικαιρότητα

Αντιδράσεις στην επέκταση της άδειας λειτουργίας ιχθυοκαλλιεργειών – Galaksias.com

Στο Σκαλοχώρι Λέσβου οι κάτοικοι αντιδρούν στην επέκταση της άδειας λειτουργίας ιχθυοκαλλιεργειών. Η περιοχή φιλοξενεί τη λειτουργία ιχθυοτροφείων από το 1996, με αλλεπάλληλες παρατάσεις άδειας μέχρι και σήμερα. Οι κάτοικοι πίστευαν ότι θα είναι μικρή η παράταση της λειτουργίας ή, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είχε σταματήσει η λειτουργία, ότι θα σταματούσε πια και εντελώς.

Πριν λίγο καιρό όμως ενημερώθηκαν ότι υπάρχει παράταση λειτουργίας 20 χρόνων και όχι μόνο της παρούσας, υφιστάμενης κατάστασης, που αφορά έκταση 20 στρεμμάτων, αλλά πενταπλάσια. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, την οποία στηρίζει και ο δήμος Δυτικής Λέσβου.

Η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και προγραμματισμού, κα. Ασανούλα Γιαννή μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τους λόγους που αντιτίθεται ο δήμος, αλλά και για τις συνέπειες μια τέτοιας παράτασης για τον τόπο και το περιβάλλον που επιβαρύνεται.

«Πριν από 8 μήνες, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου δεν ενέκρινε, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας περιβάλλοντος, το σχέδιο για να οριοθετήσουν τη συγκεκριμένη περιοχή για ιχθυοκαλλιέργειες, σε μια κλίμακα βιομηχανική. Δεν συμφωνούμε γιατί σε αυτή την περιοχή αναπτύσσονται λιβάδια ποσειδωνίας, είναι μια περιοχή κοντά σε οικισμούς που είναι λιγότερο από 1.000μ. και επίσης αυτή η περιοχή αυτή είναι παραδοσιακά ένας ψαρότοπος. Όλα αυτά έγιναν με οικονομικά κριτήρια, χωρίς να γίνει μια σοβαρή μελέτη, ώστε να γίνει η σωστή αξιολόγηση των επιπτώσεων. Ο δήμος δεν ερωτάται καν, παρά μόνο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, συντασσόμαστε με την πρόταση της ΚΕΔΕ, ο ρόλος δηλαδή των δήμων να είναι ουσιαστικός για την ίδρυση των περιοχών ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών και όχι μόνο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button