Κόσμος

Απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα «Ύδρα» – Galaksias.com

Απέπλευσε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας η Φρεγάτα «Ύδρα» από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιχείρηση «EUNAVFOR ASPIDES».

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, το ελληνικό πλήρωμα είναι άρτια εκπαιδευμένο, προκειμένου να αντεπεξέλθει σε κάθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποστολή της επιχείρησης σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας είναι η αποτροπή και αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, ώστε να διευκολυνθεί η ναυσιπλοΐα και η μεταφορά προϊόντων από και προς την Ευρώπη.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, μετά από συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, το ΚΥΣΕΑ έδωσε έγκριση για τον απόπλου της φρεγάτας.

Πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button