Κόσμος

Απελευθερώθηκαν τρεις όμηροι από το καφέ – Σε εξέλιξη το περιστατικό – Galaksias.com

Σε εξέλιξη βρίσκεται το περιστατικό ομηρείας σε καφέ στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας όπου ο δράστης φέρεται να εισέβαλε τα ξημερώματα, έχοντας στην κατοχή του όπλα και όντας ζωσμένος με εκρηκτικά. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, τρεις από τους ομήρους απελευθερώθηκαν πριν από λίγο.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι κρατούνται, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μάλλον πρόκειται για τέσσερα ή πέντε άτομα, πιθανότατα από το προσωπικό.

Αρκετές ειδικές αστυνομικές μονάδες αναπτύχθηκαν στο σημείο, ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσθεσαν ότι 150 σπίτια εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από το κοινό να μείνει μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού κινήτρου. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο δήμος ανέφερε στον ιστότοπό του ότι το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί και ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ και ειδικοί σε εκρηκτικά βρίσκονταν στο σημείο.

Οι πρώτες αναφορές για κατάσταση ομηρίας πιστεύεται ότι έγιναν γύρω στις 5 τα ξημερώματα, πράγμα που σημαίνει ότι το περιστατικό συνεχίζεται για αρκετές ώρες.

Το Έντε είναι μια μεγάλη πόλη περίπου 120.000 κατοίκων περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button