Επικαιρότητα

Απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου – Galaksias.com

Τα στοιχεία για την ακρίβεια παρουσιάστηκαν με αναλυτικό τρόπο από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χίου Κώστα Λίνα, ο οποίος ανέφερε πως ” οι τιμές των προϊόντων και της ενέργειας είναι στα ύψη ενώ την ίδια ώρα μισθοί και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένα, παρά την αύξηση του βασικού μισθού”.

Μικρή η παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση μισθωτών και συνταξιούχων στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, με παρουσία κυρίως εργαζομένων από τα σωματεία του δημόσιου τομέα όπου συμμετείχαν με στάσεις εργασίας.
Τη μικρή συμμετοχή παρατήρησε ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Λίνας, καλώντας στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Την κυβερνητική πολιτική κατήγγειλαν επίσης, με κύρια σημεία την υγεία και την παιδεία, ο Πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Χριστίνα Παληού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, Αρης Μιχαλάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Στρογγυλός. Ο τελευταίος παρότρυνε τη νέα γενιά να κάνει παιδιά, αφού είναι αποκαρδιωτική η κατάσταση στο δημογραφικό.

Επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων μίλησε για τους εργαζόμενους στη ΜΚΟ Μετάδραση που απέργησαν μαζικά. “Εδώ και 4 μήνες η ΜΚΟ, επικαλούμενη τη μη χρηματοδότηση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους τα Χριστούγεννα και πληρώνει πλέον δίνοντας έναντι, δημιουργώντας μεγάλη ανασφάλεια και οικονομικά προβλήματα στους εργαζόμενους”, σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης.
Μετά τις ομιλίες, πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button