Επικαιρότητα

Αρχαία Ελληνικά, με δυσκολίες! – Galaksias.com

Ορθή κατανόηση, συνδυαστική ικανότητα και αποστήθιση είναι τα συστατικά της επιτυχίας!

Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τις αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών οι μαθητές καλούνται να απαντούν σε ερωτήσεις που απαιτούν κριτική σκέψη. Συχνά οφείλουν να συνδυάζουν μέρη από τη διδαχθείσα ύλη.

Επομένως, απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η αποστήθιση –τόσο στο διδαγμένο όσο και στο αδίδακτο- η συνδυαστική ικανότητα αλλά και η αφαιρετική σκέψη.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι εξεταζόμενοι στις ερωτήσεις εισαγωγής. Σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης βλέπουμε ότι η μορφή τους είναι κλειστού τύπου (όπως τα ερωτήματα Β3α και Β3β στο παρόν διαγώνισμα). Η μοριοδότηση είναι 10 μονάδες, οι οποίες επιμερίζονται σε περίπτωση που υπάρχουν υποερωτήματα.

Κρίνεται αναγκαίο να υπάρχει ολιστική κατανόηση και καλή εκμάθηση του περιεχομένου της διδαχθείσας ύλης στην εισαγωγή, γιατί οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν κατανοήσει ορθά τα γεγονότα, να γνωρίζουν ακόμα και τις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά το διαγώνισμα ΕΔΩ 

Τέλος, πληροφορίες από την εισαγωγή κάθε έργου (Φιλοσοφικός Λόγος) και θεματικής ενότητας (Φάκελος υλικού) μπορούν να αξιοποιηθούν στις απαντήσεις της ερμηνευτικής ερώτησης του διδαγμένου κειμένου.

Το συγκεκριμένο προτεινόμενο διαγώνισμα είναι απολύτως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας! Καλή επιτυχία!

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button