Επικαιρότητα

Αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους και ήχους της Δυτικής Μακεδονίας – Με επιτυχία η εκδήλωση της “Παρέμβασης” – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με την εκδήλωση ‘Η μουσική παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας’, ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων με τίτλο  “Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης”, από το λογοτεχνικό περιοδικό & φορέα Πολιτισμού ‘Παρέμβαση’, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου το  φουαγιέ της βιβλιοθήκης έγινε σημείο συνάντησης των σκοπών και χορών της  παραδοσιακής μουσικής από τη Μ. Ασία, την Μακεδονία μέχρι και τον Πόντο, αναδεικνύοντας τον μουσικό πλούτο των περιοχών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι στυλοβάτες της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αθανάσιος Χριστόπουλος από την Καστοριά,  Μικρασιατικό Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης, Λαογραφικός Όμιλος Κοζάνης ‘Φίλοι της Παράδοσης’, Χορευτικό Όμιλος Ποντίων “Αντάμωμα”, Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο Αιμιλιανός” και το Λύκειο Ελληνίδων από τη Φλώρινα.

Ο μουσικός και εκπαιδευτικός μουσικής Παύλος Μέτσιος, εισηγήθηκε το θέμα  ‘Ανθρωπογεωγραφία και σταυροδρόμια ήχων στη Δυτική Μακεδονία’.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ιστορικός  Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου, προλόγισε η εκδότρια του περιοδικού Δήμητρα Καραγιάννη και χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Τον ρυθμό κράτησε η δημοφιλής ορχήστρα χάλκινων πνευστών  ‘Κοζανίτικο Τακίμι’ που από το 1992 έως σήμερα φροντίζει για την ανάδειξη σκοπών και τραγουδιών από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, της Ηπείρου αλλά και γενικότερα της Ελλάδας.

Επιπλέον πλαισίωσαν την εκδήλωση μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες από την περιοχή.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button