Κόσμος

Βίντεο από τη στιγμή που ο ουκρανικός στρατός καταστρέφει μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο – Galaksias.com

«Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με την μονάδα πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, κατέστρεψαν το μεγάλο αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov. Βρισκόταν σε ουκρανικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλούπκα την ώρα του πλήγματος», διευκρινίζει ο ουκρανικός στρατός σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού στρατού διευκρίνισε ότι χρησιμοποίησε ουκρανικά ναυτικά drones, τα Magura V5, για να πλήξει το πλοίο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Αλούπκα και ότι από τα πλήγματα προκλήθηκαν «τρεις σημαντικές οπές» στην αριστερή πλευρά του πλοίου και ότι στη συνέχεια το πλοίο «άρχισε να βυθίζεται».

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα «πιο σύγχρονα» ρωσικά πλοία, τα οποία μπορούν να έχουν 87 μέλη πληρώματος, και διευκρίνισε ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε από τη Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Γεωργίας το 2008 και πιο πρόσφατα στον πόλεμο στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση για το θέμα αυτό. Ωστόσο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά drones «πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας».

Το δίκτυο Telegram Rybar, το οποίο πρόσκειται στον ρωσικό στρατό και το παρακολουθούν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, μετέδωσε ότι το ουκρανικό πλήγμα έγινε με τη βοήθεια ναυτικών drones. «Άγνωστη είναι η έκταση των ζημιών», πρόσθεσε το δίκτυο.

Στο μέτωπο ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Εν τω μεταξύ, ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι επισκέφθηκε τα πιο θερμά σημεία του ανατολικού μετώπου μαζί με τον υπουργό Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ, κρίνοντας την κατάσταση στο πεδίο «εξαιρετικά περίπλοκη και τεταμένη».

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να αυξάνουν τις προσπάθειές τους και ξεπερνούν σε αριθμό» τις ουκρανικές δυνάμεις, σημείωσε ο Σίρσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, την ώρα που η Ουκρανία δυσκολεύεται να ανασυγκροτήσει τις τάξεις του στρατού της και η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις παραμένει μπλοκαρισμένη.

«Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εμποδίσουμε τον εχθρό να προελάσει στο έδαφός μας και να κρατήσουμε τις θέσεις μας», σημείωσε ο Σίρσκι. «Λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειές μας και να σώσουμε τη ζωή των στρατιωτών μας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button