Επικαιρότητα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι Κρητικοί για το τραπέζι της τσικνοπέμπτης (vid) – Galaksias.com

Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και οι καταναλωτές ετοιμάζονται ταπεινά για τις αγορές. Από την άλλη πλευρά οι κρεοπώλες έχουν εφοδιάσει τα καταστήματά τους με τα πάντα για να καλύψουν τις προτιμήσεις των κρητικών στα κάρβουνα

  • Βάζουν το χέρι στην τσέπη για το τραπέζι της τσικνοπέμπτης
  • Εφοδιάζουν τα καταστήματά τους για να είναι έτοιμοι οι κρεοπώλες
  • Παρά την ακρίβεια θα τηρήσουν το έθιμο του τσικνίσματος οι Κρητικοί
  • Αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα για να τηρήσουν το έθιμο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Τσικνοπέμπτη με κρεοπώλες και καταναλωτές να ετοιμάζονται για την ημέρα. Το χέρι στην τσέπη βάζουν οι Ηρακλειώτες για τις απαραίτητες αγορές αφού κάνουν λόγο για τσιμπημένες τιμές.

Οι κρεοπώλες έχουν εφοδιάσει τα καταστήματα τους και αναμένουν τους πολίτες να ξεκινήσουν τις αγορές τους, αφού ως γνωστόν οι Κρητικοί τιμούν την Τσικνοπέμπτη με τις ψησταριές να παίρνουν φωτιά. Η εκτίμηση τους σχετικά με τον τζίρο της ημέρας είναι αρκετά αισιόδοξη, αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι τιμές στα κρέατα δεν έχουν μεγάλη διαφορά από πέρυσι.

Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές επιλέγουν τη λιτότητα αγοράζοντας μόνο τα απαραίτητα αφού στενεύει ο κλοιός της αγοραστικής δυναμικής με την ακρίβεια να φτάνει στα ύψη. Ωστόσο όλοι οι Κρητικοί σκοπεύουν να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη παραδοσιακά, όπως κάθε χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button