Επικαιρότητα

Βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες στον κόμβο του Ε65 μεθαύριο Τετάρτη (βίντεο)

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου και ώρα 1 μ.μ. βγάζοντας τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα,

για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών διαχρονικών, της νέας ΚΑΠ, αλλά και των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/1) η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει ευρύτερα την σχετική απόφαση που έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση.

«Είναι ώρα να δώσουμε και μια απάντηση στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που μιλάει για κομματικά υποκινούμενους αγρότες. Τα προβλήματα είναι αυτά που μας υποκινούν και τον καλούμε αντί να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ψεύτικες να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε κι αφορούν την επιβίωσή μας από τις πλημμύρες, όπου τα σπίτια ακόμα δεν έχουν στεγνώσει από τα νερά που πήραμε, ας ασχοληθεί με τον κόσμο που δεν έχει πάρει τα 6.600 ευρώ. Ας ασχοληθεί με τον κόσμο που δεν έχει πάρει επιδότηση ενοικίου ακόμη , ας ασχοληθεί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που τους κοροϊδεύει λέγοντάς τους ότι θα πάρουν αρνάδες και θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις 10 και 12 Γενάρη και πήγαμε στις 22 Γενάρη και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, ας ασχοληθεί με όλους εμάς που δεν ξέρουμε τι αποζημίωση θα πάρουμε στη φυτική και ζωική παραγωγή, ας ασχοληθεί με τον εξοπλισμό που χάσαμε που δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα πότε θα μας τον αντικαταστήσει που πρέπει να είναι 100% η αποζημίωση και όχι 70% για τους ετεροεπαγγελματίες 35% λες και η ζημιά γι’ αυτούς είναι μικρότερη, ας ασχοληθεί με το πότε θα είναι έτοιμο το αρδευτικό δίκτυο για την επόμενη χρονιά για όσους από εμάς μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, ας ασχοληθεί με τη νέα ΚΑΠ και με το τσεκούρωμα που έχουμε φάει στα χρήματα που χάσαμε, με αυτά που θέτει η νέα ΚΑΠ και το κατά πόσο οι αγρότες της Θεσσαλίας ειδικά μπορούμε να τα εφαρμόσουμε, ας ασχοληθεί με το αγροτικό πετρέλαιο, ας ασχοληθεί με τον ΕΛΓΑ… Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουμε, αυτά μας βγάζουν στον δρόμο και η απάντησή μας θα δοθεί σίγουρα δυναμικά την Τετάρτη στην Ε65» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας καλώντας αγρότες και κτηνοτρόφους 1 ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης να είναι εκεί.

Η ΕΟΑΣΚ ζητά επίσης τη στήριξη των εργαζόμενων, των αυτοπασχολούμενων , των συνταξιούχων αλλά και της Αυτοδιοίκησης στον αγώνα τους για να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους που όπως τόνισε ο κ. Τζέλλας είναι «αγώνας όλης της Καρδίτσας, για να μείνει όρθια».

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button