ΕνημέρωσηΠολιτική

Βγήκα με καθαρό μήνυμα πως θα δώσω φωνή στα μέλη – Galaksias Portal News

Στο London School of Economics μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε εκδήλωση με θέμα «η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, για το αν ρώτησε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πριν δημοσιεύσει το επίμαχο ερωτηματολόγιο στο iSyriza, τόνισε πως «είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν από τη βάση και βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη».

«Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια από τη ΝΔ είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «αν η δομή του ΣΥΡΙΖΑ είχε λειτουργήσει σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο LSE με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση», είπε πως ίνδαλμά του στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου «γιατί ένωσε τη χώρα και έφερε τις κοινωνικές αλλαγές που έφερε».

«Αυτός ο τύπος πολιτικής, που είναι έντονα προοδευτική, υπέρ όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της συμπεριληπτικής πολιτικής, υπέρ της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι η πολιτική η οποία υποστηρίζω, δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι υπέρ των ανοιχτών αγορών, πρόκειται για αλλαγή ρητορικής και οπτικής γωνίας σε σχέση με την ιστορία της Αριστεράς, ανοιχτές αγορές όμως δεν σημαίνει αγορές χωρίς κανόνες ούτε αγορές χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις (για τιμές και μισθούς).

Αυτό χρειαζόμαστε και η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από αυτά. Κάτι άλλο με το οποίο συμφωνώ και με εκφράζει είναι η ισχυρή εθνική άμυνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης και κατά την παρουσίαση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φέδερστοουν αναφέρθηκε στον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, που βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, για να τον διορθώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι σύζυγος, όχι σύντροφος. Δουλέψαμε σκληρά για να γίνει αυτό αποδεκτό στην Ελλάδα».

Μάλιστα, όταν ο κ. Φέδερστοουν ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσει την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, χειροκρότησε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Κανείς δεν πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί»

«Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές , ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ”Στέφανε, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ολοκληρωτική ανανέωση και δύο είναι οι επιλογές: είτε με νέο αρχηγό είτε με αλλαγή των πάντων μέσα στο κόμμα”, και του απάντησα ”το δεύτερο, ας αλλάξουμε τα πάντα. Μείνε εσύ στη θέση σου και θα αλλάξουμε τα πάντα”. Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί. Οι περισσότεροι ήθελαν να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε να απομακρυνθεί και να ανανεωθεί το κόμμα».

 

To άρθρο Κασσελάκης στο LSE: Βγήκα με καθαρό μήνυμα πως θα δώσω φωνή στα μέλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button