ΕνημέρωσηΟικονομία

«Βουτιά» στις προσφυγές κατά της Εφορίας το 2023 – Galaksias Portal News

Σημαντική μείωση καταγράφηκε το προηγούμενο έτος στις προσφυγές φορολογουμένων που ζητούσαν ακύρωση προστίμων από την Εφορία, ενώ έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα οι εκθέσεις ελέγχου των εφοριών και δεν αφήνουν περιθώρια σε όσους έχουν φοροδιαφύγει να ζητήσουν ακύρωση ελέγχου για τυπικούς λόγους.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα της «Καθημερινής», το 2023 στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών υπήρχαν 6.956 προσφυγές φορολογούμενων και επιχειρήσεων αμφισβητώντας πράξεις της φορολογικής διοίκησης, όταν το 2020 είχαν προσφύγει κατά της Εφορίας 10.028.

Το περασμένο έτος εξετάστηκαν 6.527 υποθέσεις (από τις 6.956) φορολογουμένων και επιχειρήσεων από τις οποίες έγιναν δεκτές εν μέρει ή εν όλω οι 1.946 ή το 29,8%. Αυτό σημαίνει ότι 3 στους 10 δικαιώθηκαν εν μέρει ή συνολικά.

Απορρίφθηκαν άμεσα οι 4.268 προσφυγές, ενώ 278 απορρίφθηκαν σιωπηρώς επειδή δεν εξετάστηκαν εντός της προθεσμίας των 120 ημερών. Για 35 προσφυγές οι φορολογούμενοι δήλωσαν στη συνέχεια παραίτηση και οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο.

Ως αιτία πίσω από αυτή την βελτίωση αναδεικνύεται η ενοποίηση των ελεγκτικών κέντρων και της εποπτείας τους καθώς και η νομολογία που έχει δημιουργήσει η Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ).

To άρθρο «Βουτιά» στις προσφυγές κατά της Εφορίας το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button