ΕνημέρωσηΠολιτική

Γιατί πρέπει να αγοράσω καινούργιο σουτιέν – Galaksias Portal News

Περίπου οι 8 στις 10 γυναίκες φορούν λάθος σουτιέν και πολλές δεν το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν έναν στηθόδεσμο που τους δημιουργεί προβλήματα. Μπορεί να είναι λάθος μέγεθος ή να έχει παλιώσει.

Πολλές φορές υπάρχουν σημάδια που μας δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός να πετάξουμε το παλιό μας σουτιέν και να αγοράσουμε καινούργιο. Χρειάζεται να «ακούμε» τον οργανισμό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

  1. Προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη

Οι γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη, όταν το σουτιέν δεν υποστηρίζει σωστά το στήθος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  1. Πόνος στο στήθος

Πολλές γυναίκες φορούν μικρότερο νούμερο cupσουτιέν από αυτό που θα έπρεπε, είναι δηλαδή μικρότερη η θήκη που αγκαλιάζει το στήθος. Εάν φοράτε λοιπόν μικρότερο από το ενδεδειγμένο νούμερο σουτιέν, το στήθος μπορεί να «ξεχειλίζει» και να τραυματίζεται από την μπανέλα ή να ασκείται πίεση στις μασχάλες με αποτέλεσμα να πονάτε.

 

  1. Πόνος στις θηλές

Όταν το σουτιέν είναι πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό, μπορεί να υπάρχει μεγάλη τριβή και να ερεθιστούν οι θηλές.

 

  1. Προβλήματα στο δέρμα

Η λάθος στήριξη του στήθους από το σουτιέν, μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ραγάδων. Οι πολύ σφιχτές τιράντες του σουτιέν, με τα χρόνια δημιουργούν «αυλακώσεις» στους ώμους.

 

  1. Πονοκέφαλοι

Η αιτία για ανεξήγητους πονοκεφάλους θα μπορούσε να είναι ένα λάθος σουτιέν. Η ένταση που μπορεί να δημιουργηθεί στους μυς από έναν στηθόδεσμό που δεν εφαρμόζει όπως θα έπρεπε, είναι πιθανό να σας προκαλεί πονοκέφαλο.

 

Πως θα διαλέξω το σωστό σουτιέν

 

Είναι σημαντικό το σουτιέν να έχει σωστή εφαρμογή και θα ήταν καλό να προσέξεις τα εξής:

  • Να είναι το κατάλληλο cup για το δικό σου στήθος, η θήκη δηλαδή να το αγκαλιάζει σωστά.
  • Το σουτιέν παρέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης στην περιφέρεια του θώρακα. Θα πρέπει να είναι κουμπωμένο στο πιο χαλαρό σημείο και να το νιώθεις άνετο, χωρίς όμως να γλιστράει.
  • Είναι καλό να χωράνε δύο δάχτυλα ανάμεσα στο σουτιέν και την πλάτη σου.
  • Προτίμησε σουτιέν με φαρδιές τιράντες, ώστε να μην «σκάβουν» τους ώμους.
  • Να είναι φτιαγμένο από καλά υλικά για να μην υπάρχουν ερεθισμοί και να μην χαλάει γρήγορα η φόρμα του ώστε να σου παρέχει για πολύ καιρό σωστή στήριξη.

 

Πως θα διαλέξω το σωστό μέγεθος σουτιέν;

 

Για να επιλέξεις το σωστό μέγεθος σουτιέν, μπορείς να επισκεφθείς ένα κατάστημα με εξειδικευμένους υπαλλήλους, αλλά και να κάνεις μόνη σου μετρήσεις, προκειμένου να δεις στον πίνακα μεγεθών της κάθε εταιρείας ποιο σουτιέν είναι ιδανικό για εσένα:

  1. Μέτρησε τη διάμετρο του θώρακά σου, ακριβώς κάτω από το στήθος και κάτω από τις ωμοπλάτες και στρογγυλοποίησε στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό. Η μεζούρα θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια, δηλαδή να μην είναι ούτε χαλαρή, ούτε πολύ στενή. Αυτό είναι το νούμερο του μεγέθους του σουτιέν σου. Κάποιες φορές οι μετρήσεις από εταιρείες γίνονται σε ίντσες (η μία ίντσα είναι περίπου 2,5 εκατοστά).
  2. Τύλιξε τη μεζούρα στην περιφέρεια του στήθους σου, στο ύψος των θηλών σου, φορώντας ένα λεπτό σουτιέν. Στρογγυλοποίησε το αποτέλεσμα στον κοντινότερο ακέραιο αριθμό.
  3. Η διαφορά της πρώτης με τη δεύτερη μέτρηση, δείχνει το μέγεθος του cup που χρειάζεσαι ώστε να αγκαλιάζει σωστά το στήθος σου. Εάν οι μετρήσεις έχουν γίνει σε ίντσες: 1 ίντσα (δηλαδή 2,5 εκατοστά) είναι cup Α, 2 ίντσες είναι cup Β, 3 ίντσες είναι cup C και ούτω καθεξής.

 

Πολύ συχνά το αριστερό στήθος είναι μεγαλύτερο από το δεξί. Υπάρχουν ειδικά ένθετα που μπορούν να προσφέρουν καλύτερη συνολική εφαρμογή του σουτιέν.

Εάν ασκείστε εντατικά, καλό είναι να υποστηρίζετε το στήθος σας με ένα αθλητικό σουτιέν, που θα το κρατάει σταθερό όταν τρέχετε, πηδάτε, σκύβετε ή κάνετε κάμψεις. Η λύση που επιλέγουν κάποιες γυναίκες, να φορούν στενό σουτιέν όταν αθλούνται, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, όπως πόνο στον αυχένα, ερεθισμό στο δέρμα ή ακόμα και μούδιασμα στα χέρια.

 

Πότε πρέπει να πετάξετε το παλιό σας σουτιέν

 

Εάν το φροντίζετε σωστά, ένα σουτιέν μπορεί να σας προσφέρει καλή στήριξη για αρκετά χρόνια. Προσέξτε εάν σε κάποιο σημείο έχει αρχίσει να φαίνεται η μπανέλα, εάν έχει χαλαρώσει στην περιφέρεια του θώρακα και ανεβαίνει ψηλά στην πλάτη ή εάν οι τιράντες έχουν ξεχειλώσει, γλιστρούν και δεν προσφέρουν πλέον την κατάλληλη στήριξη. Εάν έχετε ερεθισμό, κοκκινίλα ή φαγούρα είτε στον ώμο λόγω της τιράντας είτε λίγο κάτω από τις μασχάλες, στα πλευρά, ήρθε η ώρα να αλλάξετε στηθόδεσμο.

Ένα σουτιέν όμως δεν το αλλάζουμε μόνο όταν έχει παλιώσει. Μπορεί να έχετε αγοράσει εξαρχής λάθος νούμερο σουτιέν. Μην φανταστείτε ότι μπορεί να βελτιωθούν τα προβλήματα που προκάλεσε αυτό το λάθος. Απλώς ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα καινούργιο σουτιέν καλής ποιότητας, αυτή τη φορά στο σωστό μέγεθος και θα πρότεινα χωρίς μπανέλες.

 

 

https://www.webmd.com/women/ss/slideshow-signs-wearing-the-wrong-bra

https://www.hunkemoller.gr/sosti-efarmogi-soutien

https://findtheone.triumph.com/el_gr/brasize-check/#!step-1

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button