ΕνημέρωσηΟικονομία

Γιατί το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τα hedge funds – Galaksias Portal News

Οι δισεκατομμυριούχοι διαχειριστές κεφαλαίων Κρις Χον και Κεν Γκρίφιν οδήγησαν τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) σε μια από τις καλύτερες χρονιές για τους πελάτες τους το 2023, σημειώνει το Bloomberg.

Ο κλάδος των hedge funds παρήγαγε συνδυασμένα κέρδη αξίας 218 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από αμοιβές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LCH Investments, ενός fund of hedge funds. Η TCI Fund Management του Hohn κέρδισε 12,9 δισ. δολάρια και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης της LCH, ακολουθούμενη από τη Citadel, η οποία κέρδισε 8,1 δισ. δολάρια. Η ετήσια έρευνα επικεντρώνεται στους διαχειριστές κεφαλαίων με τα περισσότερα συνολικά κέρδη σε απόλυτους όρους δολαρίων από την ίδρυσή τους, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα και παλαιότερα hedge funds να τείνουν συνήθως να τα πηγαίνουν καλύτερα. Οι 20 κορυφαίες εταιρείες, οι οποίες εποπτεύουν λιγότερο από το 1/5 των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου, απέφεραν 67 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου το ένα τρίτο των κερδών πέρυσι.

Όπως μετράται με έναν πιο παραδοσιακό τρόπο αξιολόγησης των αποδόσεων, η κορυφαία ομάδα κέρδισε 10,5% το 2023, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που επέστρεψε 6,4%. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, οι 20 κορυφαίοι έχουν δημιουργήσει το 83% των απόλυτων κερδών που σημείωσαν όλοι οι διαχειριστές hedge funds, σύμφωνα με την έκθεση.

“Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό αντανακλά την ικανότητα να περιορίζουν την πτώση σε δυσμενείς συνθήκες και να κερδίζουν χρήματα όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, όπως ήταν προς το τέλος του 2023”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Rick Sopher, πρόεδρος της LCH. “Αυτοί οι διαχειριστές παράγουν επιδόσεις άνω του μέσου όρου επί πολλές δεκαετίες, γεγονός που αντανακλά την επιμονή των ανώτερων αποδόσεών τους”.
Η έκθεση δείχνει επίσης την κυριαρχία των μεγάλων πολυεθνικών hedge funds που καταβροχθίζουν περιουσιακά στοιχεία, ταλέντο και μόχλευση τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ανησυχία στις ρυθμιστικές αρχές, τους επενδυτές και τους traders.

Η Citadel, η Millennium Management του Izzy Englander και η D.E. Shaw & Co. ηγούνται της κατάταξης για τα περισσότερα χρήματα που έχουν αποκτηθεί από την έναρξη λειτουργίας. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, η τριάδα αυτή απέφερε κέρδη ύψους 71,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχούν στο 38,3% των συνολικών κερδών όλων των hedge funds. Διαχειρίστηκαν το 4,6% των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LCH.

“Οι εταιρείες αυτού του τύπου λειτουργούν συνήθως με επίπεδα μόχλευσης πολύ υψηλότερα από το μέσο hedge fund, γεγονός που έχει συμβάλει στην ενίσχυση των επιδόσεών τους”, δήλωσε ο Sopher. “Οι ισχυρές καθαρές αποδόσεις τους επιτεύχθηκαν αφού μετακυλήθηκαν σημαντικά λειτουργικά έξοδα, τα οποία συνεχίζουν να γίνονται ανεκτά από τους επενδυτές τους. Η βιωσιμότητα και η αποδοχή από τους επενδυτές και τις ρυθμιστικές αρχές των κινδύνων που ενέχουν αυτά τα μοντέλα δικαίως τίθεται υπό έλεγχο”.

To άρθρο Γιατί το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τα hedge funds δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button