Επικαιρότητα

Γλέντησαν με την ψυχή τους στον χορό των Βοϊωτών Κοζάνης – Τίμησαν τον δεξιοτέχνη κλαρινίστα Γιώργο Μπέτζιο – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ο Σύλλογος Βοϊοτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του και την κοπή πίτας, το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «DOUFAS DELUXE MUSIC HALL».

Με την ευλογία και τις ευχές για καλή χρονιά από τον πάτερ Κωνσταντίνο από το Βόιο, ο οποίος ευχήθηκε” Καλή χρονιά και όλα θα πάνε καλά” ξεκίνησε η εκδήλωση του Συλλόγου.

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Αποστόλης Αποστολόπουλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, αναφέρθηκε στην ιστορία και στις δράσεις του Συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό τμήμα του με χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Βοΐου.

Έπειτα ο Σύλλογος θέλοντας να τιμήσει για την προσφορά του στα μουσικά μονοπάτια της παράδοσης και στους σκοπούς του Βοϊου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον δεξιοτέχνη του παραδοσιακού κλαρίνου Γιώργο Μπέτζιο.

Στη συνέχεια η πίστα δόθηκε στον κόσμο και το γλέντι ξεκίνησε…

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κοζάνη.

Τον κόσμο ταξίδεψαν στα  μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής ή ορχήστρα χάλκινων πνευστών «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», με τους δεξιοτέχνες στο κλαρίνο  Γιώργο Μπέτζιο και Χάρη Σαλαγκιώτη.

 

 

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button