ΕνημέρωσηΠολιτική

«Δεν θέλουν visa αλλά μπίζνα» – Galaksias Portal News

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του, απάντησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αιχμές που είχε αφήσει για τον Χάρη Δούκα, καλώντας τον να διαθέσει ακίνητα για κοινωνική στέγη κι όχι στις διάφορες συλλογικότητες.

«Η αναφορά σας μάλλον δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμη. Σε έναν μήνα να προλάβει ο κ. Δούκας να ανοίξει κλειστά σπίτια στην Αθήνα, είναι λίγο δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αντέτεινε στον πρωθυπουργό ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης για τη κοινωνική στέγη δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και πως το Ταμείο Ανάκαμψης έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για την Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική στέγαση και την πράσινη μετάβαση.

Όσον αφορά στις golden visa υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστια αύξηση στις αιτήσεις και ότι η πρότασή του για κατάργηση ή αναστολή πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

«Και μετά να γίνουν έρευνες για να ξανανοίξουν την golden visa σε συγκεκριμένες περιοχές. Όχι να αφήσουμε την golden visa να αφελληνίζει την ελληνική περιουσία και να ερχόμαστε μετά από δύο χρόνια και να λέμε ότι τώρα οι έρευνες είναι ώριμες. Όχι. Τώρα κατάργηση-αναστολή, μετά οι έρευνες και μετά οι περιοχές που θέλουν αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι «να δούμε και το κίνητρο της αγοράς. Το πραγματικό κίνητρο της αγοράς είναι για να αποκτήσουν visa στην Ευρώπη; Για κάποιους είναι και αυτό. Μήπως τελικά αυτοί που έρχονται και αγοράζουν τα ακίνητα και τα κάνουν από την επόμενη ημέρα Airbnb σε συνεργασία με εγχώριους κατασκευαστές, δεν θέλουν visa αλλά μπίζνα; Δεν τη θέλουμε εμείς αυτήν την μπίζνα. Είναι εις βάρος του λαού μας, εις βάρος της νέας γενιάς. Αν θέλουν, λοιπόν, golden visa, να επενδύσουν στην έρευνα, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση».

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει διάθεση συναίνεσης, γιατί δεν έρχεται μανιχαϊστικά να πει «ή άσπρο ή μαύρο».

«Ερχόμαστε εδώ παραγωγικά και είτε προσπαθούμε να μεταφέρουμε στη χώρα μας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές είτε παρατηρώντας τα πραγματικά στοιχεία να προτείνουμε δικές μας πολιτικές για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Σας προτείναμε τρία μέτρα. Εύχομαι να φύγουμε από τη σημερινή συζήτηση, αποφασίζοντας αυτά τα τρία μέτρα να υλοποιηθούν άμεσα. Και, αν θέλετε την άποψή μου, με προτεραιότητα την αποτροπή όσων σκέφτονται να κάνουν τη Golden Visa ”μπίζνα”. Όσοι ”ψώνισαν” μέχρι σήμερα, τα ακίνητα αυτά να χρησιμοποιούνται είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για μακροχρόνια μίσθωση. Δεύτερον, κατάργηση ή αναστολή. Και, τρίτον, κοινωνικές κατοικίες. Πρόγραμμα είτε νεόδμητων είτε με κριτήρια ανακατασκευής και φορολογικά κίνητρα, που σας είπα προηγουμένως. Τρία μέτρα, τρεις λύσεις για αξιοπρέπεια και προοπτική, που τόσο χρειάζεται και αξίζει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button