ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεν θα μας φοβίσετε! Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» – Galaksias Portal News

Μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

«Ήμουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν ένας ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο λιμάνι της Οδησσού», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην χθεσινή ρωσική επίθεση και τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: δεν θα μας φοβίσετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες της Ουκρανίας».
 Είπε ακόμα ότι η Ευρώπη επέδειξε μια ενότητα πρωτοφανή όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και οι εχθροί μας δεν το περίμεναν αυτό. «Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή Οικογένεια». 

«Οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη που θα ορίσει το μέλλον μας», είπε επίσης ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Xαρακτήρισε την Ελλάδα ως την θετική έκπληξη της Ευρωζώνης λέγοντας: «Πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη». 

Δείτε την ομιλία 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Marcel Ciolacu, στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας, Nicolae Ciucă.

Το βράδυ της Τετάρτης (06/03/2024), ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis, στο Μέγαρο Cotroceni.

To άρθρο Μητσοτάκης σε Πούτιν: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: Δεν θα μας φοβίσετε! Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button