Επικαιρότητα

«Δεν συμφωνούμε με το ΝΑΤΟ για αποστολή όπλων στην Ουκρανία» – Galaksias.com

Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό των στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, στη συνάντηση με τους συναδέλφους του από τη συμμαχία στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Report.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όλες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την αύξηση του συντονιστικού ρόλου της συμμαχίας στον στρατιωτικό εφοδιασμό της Ουκρανίας και μόνο η Ουγγαρία είναι αντίθετη:

«Σήμερα καταστήσαμε σαφές ότι η Ουγγαρία δεν το θέλει αυτό και δεν θα συμμετάσχει στον σχεδιασμό του συντονιστικού ρόλου του ΝΑΤΟ. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση της Ουγγαρίας, η οποία δεν παρέχει όπλα και δεν στέλνει στρατιώτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον Szijjártó, αυτή η εξέλιξη των γεγονότων είναι επικίνδυνη γιατί φέρνει την ένωση σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο υπουργός πιστεύει ότι αυτό θα ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή, επειδή προηγούμενα μέλη του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην ουκρανική σύγκρουση ως συμμαχία και παρείχαν όπλα στο Κίεβο μόνο μεμονωμένα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button