Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση με ενδιαφέρον | Neakriti – Galaksias.com

Τρεις στους 4 θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση φέτος το Πάσχα θα είναι χειρότερη από πέρυσι

Τα ’χουμε πει για τις δημοσκοπήσεις, δεν τις θεωρούμε ό,τι πιο αξιόπιστο έτσι όπως γίνονται στην Ελλάδα (πολλές φορές μάλιστα υποκρύπτουν σαφέστατες στοχεύσεις), αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνουν κάποιες “τάσεις”. Η τάση που δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε από την Interview για λογαριασμό της POLITIC είναι αυτή της φθοράς της κυβέρνησης, καθώς τα μέτωπα του γάμου ομόφυλων, των ιδιωτικών ΑΕΙ και των αγροτών προκάλεσαν ισχυρούς κλυδωνισμούς, με συνεπακόλουθες συνέπειες.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο ερώτημα για τις ευρωεκλογές, η Ν.Δ. παρουσιάζει υποχώρηση δύο ολόκληρων μονάδων στην πρόθεση ψήφου.

Μειωμένα ποσοστά καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται ξανά στη δεύτερη θέση. Επίσης διαφαίνεται ενίσχυση της ακροδεξιάς πτέρυγας κυρίως του κόμματος Βελόπουλου και τη “Νίκης”. Αν επαληθευτούν τα ποσοστά, μπορεί να δούμε την Ελληνική Λύση σε διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, κάτι που θα είναι επιεικώς… τραγικό.

Σταθερά σε “ποσοστά Βουλής” (στο 4%) η Νέα Αριστερά, που όμως δε δείχνει να κερδίζει στο “κενό” που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τη μια και Νέας Δημοκρατίας από την άλλη.

Άλλα ευρήματα

Περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα “παράλληλα” ευρήματα, αφού υποχωρεί δύο μονάδες η δημοφιλία Μητσοτάκη και με καθοδικές τάσεις, ενώ 3 στους 4 θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση φέτος το Πάσχα θα είναι χειρότερη από πέρυσι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι μόλις 15% των ερωτηθέντων συμμερίζονται τις διαπιστώσεις του κυβερνητικού επιτελείου ότι υπάρχουν μειώσεις τιμών στα σούπερ-μάρκετ, ενώ περισσότεροι είναι εκείνοι που διαπίστωσαν πτώση στην τιμή του ρεύματος.

Ως προς τα απογευματινά χειρουργεία, λιγότερο από το 40% συμφωνούν και πάνω από 52% διαφωνούν.

Γενική διαπίστωση της έρευνας, επίσης, ότι οι ψηφοφόροι βλέπουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για “ψήφο διαμαρτυρίας”.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button