Επικαιρότητα

Δικογραφία «κόλαφος» για τον 47χρονο λιμενικό – Διάλογοι «φωτιά» στα χέρια των «αδιάφθορων» (vid) – Galaksias.com

Ο 47χρονος Λιμενοσταθμάρχη δρούσε απροκάλυπτα και μεταχειριζόταν κάθε μέσο για να έρχεται σε επικοινωνία με τους καπετάνιους των πλοίων που περνούσαν από τα νότια παράλια της Κρήτης

  • Δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και τελωνειακού κώδικα οι διώξεις
  • Την Παρασκευή θα απολογηθεί στον ανακριτή
  • Δικογραφία “κόλαφος” για τον 47χρονο λιμενικό
  • Ήθελε να επενδύσει “μαύρο χρήμα” σε βίλες και αλλού
  • Η προσπάθεια να επενδύσει σε ευρωπαϊκά κονδύλια
  • Διάλογοι “φωτιά” στα χέρια των “αδιάφθορων”

Με χειροπέδες και ένα βαρύ κατηγορητήριο, ο επίορκος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/2) στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από αστυνομικούς της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων που ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης του με τη βοήθεια του υπερκοριού.

Ο 47χρονος Λιμενοσταθμάρχη δρούσε απροκάλυπτα και μεταχειριζόταν κάθε μέσο για να έρχεται σε επικοινωνία με τους καπετάνιους των πλοίων που περνούσαν από τα νότια παράλια της Κρήτης. Αποσπώντας εκβιαστικά χρήματα είτε καπνικά προϊόντα για να μην κοπούν στην επιθεώρηση είτε να μην ελεγχθούν καθόλου.

Υποπλοίαρχος: Θα επιθεωρηθείτε. Θέλετε να επιθεωρηθείτε;

Επέβαλε τέλη ανύπαρκτα αλλά και ταρίφα για την αποβίβαση ναυτικών που κυμαινόταν από 400 – 2.000€ παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο του είχε αφαιρεθεί η ιδιότητα του επιθεωρητή σκαφών και κάθε πρόσβαση στο σύστημα Θέτις το οποίο παρακολουθεί τα στίγματα των πλοίων και τους ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται απαιτούσε «γρηγορόσημο» για να μην μπλέξουν στην επιθεώρηση και καθυστερήσει ο απόπλους. Ζητώντας χρήματα που έπαιρνε σε κλειστούς φακέλους, είτε μεγάλες παρτίδες με αδασμολόγητα τσιγάρα, Έβαζε μάλιστα τα μέλη του πληρώματος κάθε σκάφους να του τα μεταφέρουν μέχρι το Ηράκλειο, όπως αποκαλύπτει το περιεχόμενο τηε δικογραφίας

Υποπλοίαρχος: Πες του καπετάνιου να δώσει ότι θέλει

Μάλιστα στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -594- πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ένα  κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία κόλαφος αποκαλύπτει τη δράση του 47χρονου ο οποίος μάλιστα επιχειρούσε να επενδύσει το μαύρο χρήμα σε πολυτελείς βίλες και επενδύσεις για τις οποίες προσπαθούσε να εξασφαλίσει ακόμη και επιδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια  όπως προκύπτει από τους διαλόγους φωτιά που έχουν στα χέρια τους οι Αδιάφθοροί. Οι επικοινωνίες του με υπάλληλο εταιρίας που προετοιμάζει φακέλους επιχειρήσεων για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι χαρακτηριστικές καθώς ενημερώνει την υπεύθυνη   το φακέλου ότι διαθέτει ήδη 200χιλιάδες σε μετρητά και 40 χιλιάδες σε ομόλογα αλλά και μετοχές κατασκευαστικών εταιριών

Υποπλοίαρχος: Είναι δηλαδή τα 180, τα 200 πες είναι μετρητά

Υπάλληλος: Ωραία

Υποπλοίαρχος: Και καμιά 40αριά σε ομόλογα

Το καμπανάκι του κινδύνου φαίνεται να ήχησε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν του αφαιρέθηκε η άδεια επιθεωρητή. Όταν σκάφος που φαίνεται να είχε επιθεωρήσει και βεβαιώσει ότι ήταν αξιόπλοο, ακινητοποιήθηκε στην Ιταλία αφού εκεί οι λιμενικές αρχές εντόπισαν 40 παραβάσεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του σε -7- περιπτώσεις από το Δεκέμβριο του 2023 έως αρχές Φεβρουαρίου 2024 ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον -9- ιδιώτες – εκπρόσωποι εταιρειών.

Ο λιμενικός απολογείται την Παρασκευή για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button