Επικαιρότητα

«Είναι ζήτημα επιβίωσης για εμάς», η κραυγή αγωνίας μίας νέας αγρότισσας

Η Αναστασία Παπαθανασίου, είναι νέα αγρότισσα, από την περιοχή του Αλμυρού. Επί ένα μήνα και πλέον βρίσκεται στο μπλόκο. Από χθες είναι η πρώτη γυναίκα, που ανέβηκε στο τρακτέρ της και συμμετείχε στην κάθοδο για Αθήνα, προκαλώντας ενθουσιασμό στους συναδέλφους της.

«Θα είναι το πιο μαζικό και δυνατό συλλαλητήριο που έγινε ποτέ. Για εμάς είναι πλέον θέμα επιβίωσης», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγο πριν την Ανθήλη, μέσα από το τρακτέρ.

«Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να ασχοληθεί με την αγροτιά. Εμείς θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενέργεια και τον φόρο του πετρελαίου. Μέσα στο 2023 είχαμε 84% αύξηση του ρεύματος. Θα εξαφανιστεί η αγροτιά αν δεν βρεθεί λύση», είπε.

«Το αγροτικό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. “Τιναζόμαστε στον αέρα” και η κυβέρνηση προβάλλει δικαιολογίες για τα δημοσιονομικά, ενώ γνωρίζει πως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Όταν όλοι προβλέπουν πως το καλοκαίρι η τιμή του ρεύματος θα είναι πολύ χαμηλή δεν είναι δυνατόν να μάς διαχωρίζει σε καλοπληρωτές και μη και να μην αποδέχεται μία τιμή στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα», προσθέτει η Αναστασία.

Η κ. Παπαθανασίου και η οικογένειά της καλλιεργούν βαμβάκι, σιτάρι και κριθάρι και ελαιοκάμβρη. «Το κέρδος είναι μηδαμινό» τονίζει.

«Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να ασχοληθεί με την αγροτιά, αλλιώς η αγροτιά θα εξαφανιστεί» τονίζει.

Πηγή: taxydromos.gr – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button