Επικαιρότητα

Εισαγγελέας για τα αδέσποτα σε Βόλο, Ρήγα Φεραίο, Αλμυρό- Συνεχόμενες οι επιθέσεις

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για το πρόβλημα των αδεσπότων, μετά τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων σε Βόλο, Αλμυρό και Βελεστίνο.

Χθες δόθηκε εντολή για νέα προκαταρκτική, μετά τα κρούσματα στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, όπου πολλές φορές μπαίνουν αδέσποτα σκυλιά σε αναζήτηση τροφής.
Πριν από την περίοδο των γιορτών έγινε περισυλλογή αδέσποτων, τα οποία στειρώθηκαν και τσιπαρίστηκαν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Αδέσποτα κυκλοφορούν παντού στον δήμο και δεν είναι μόνο σκυλιά που αναπαράγονται στην περιοχή. Υπάρχουν ενδείξεις για μετακινήσεις πληθυσμών αδέσποτων από δήμο σε δήμο και από νομό σε νομό.

Η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου επικαλείται μάλιστα και καταγγελίες δημότη που ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας την ώρα που αγροτικό, χωρίς πινακίδες, «ελευθέρωσε» 10 μεγαλόσωμα τετράποδα.

Στον Βόλο

Η έρευνα αφορά και τον Βόλο όπου αγέλες αδεσπότων σπέρνουν τον τρόμο στην περιοχή του Φυτόκου, στον Άναυρο και στην Ερμού, σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες.
Στην οδό Ερμού και ειδικότερα πάνω από την πλατεία Πανεπιστημίου, όπου εκτελούνται εργασίες, αγέλη αδέσποτων ζώων, έχουν βρει καταφύγιο έξω από τα καταστήματα, με αποτέλεσμα να επιτίθενται σε πεζούς, αλλά και οδηγούς διερχόμενων δικύκλων.

Στο μεταξύ, επίθεση από μια αγέλη σκύλων δέχθηκε στις 22 Ιανουαρίου ένας μαθητής Λυκείου στη Νέα Ιωνία Βόλου, με αποτέλεσμα να καταλήξει με τραύματα στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ ο έφηβος πήγαινε με το ποδήλατο στο σχολείο του, όταν αδέσποτα σκυλιά του επιτέθηκαν.

Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και φτάνοντας σχολείο του, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο κατέληξε και ένας ηλικιωμένος στα 20 Ιανουαρίου μετά από επίθεση αδεσπότων στην οδό Παύλου Μελά.

Στο μεταξύ στον Αλμυρό, οι επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη , όπως και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων καθώς η περιοχή έχει δεκάδες αδέσποτα και με τη νέα δημοτική αρχή προετοιμάζεται η διαδικασία για την δημιουργία καταφυγίου.

gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button