Επικαιρότητα

Εκοιμήθη η μοναχή Νικοδήμη, η προστάτιδα των ορφανών – Θλίψη στην Ιερά Μονή Καλυβιανής

Θλίψη για την «Αργυρούλα», που υπήρξε προϊσταμένη του Ορφανοτροφείου βοηθώντας δεκάδες ορφανά – Η μοναχή που πάντρεψε πάνω από 100 κορίτσια

Η ιδιαίτερα αγαπητή «Αργυρούλα», όπως την φώναζαν έφυγε από την ζωή, σκορπώντας στην θλίψη όλους όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν. Η μοναχή Νικομήδη υπήρξε προϊσταμένη του Ορφανοτροφείου της Μονής και τα χρόνια της διακονίας της στήριξε και βοήθησε δεκάδες ορφανά κορίτσια που φιλοξενήθηκαν στο Ορφανοτροφείο.

Η κηδεία της τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής στα Ληνοπεράματα. Στην σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες στην σελίδα της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής αναφέρεται:

«Καλημέρα σας, να σας ενημερώσουμε ότι “έφυγε” από κοντά μας η Αργυρουλα για όσους την ήξεραν έτσι… Σήμερα Σάββατο 27-1-2024 και ωρα 12:00 το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Αγ.Φωτεινής στα Ελληνοπεραματα θα γίνει η κηδεία της γερόντισσας Νικοδήμης, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής. Να αναφέρουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι η Γερόντισσα ως αδελφή Αργυρούλα ήταν προϊσταμένη στο Ίδρυμα Στοργής (Ορφανοτροφείο) στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανή, μεγάλωσε, αποκατέστησε και πάντρεψε πάνω από εκατό (100) κορίτσια ορφανά. Ο Θεός που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε τόσο πιστά την πήρε κοντά Του. Καλό Ταξίδι και με το καλό στον Παράδεισο. Αιωνία η μνήμη της».

Το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά σε ανάρτησή του αναφέρει:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button