ΑθλητικάΕνημέρωση

Εκτός ο Ατσέρμπι μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση στο Ίντερ – Νάπολι – Galaksias Portal News

Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, “κόπηκε” από την εθνική Ιταλίας (σίγουρα από τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας) μετά τις κατηγορίες του Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι, για ρατσιστική επίθεση.

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Ίντερ με τη Νάπολι, ο Ζουάν Ζεσούς των “παρτενοπέι” κατήγγειλε στον διαιτητή ότι ο αμυντικός των “νερατζούρι”, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, τον αποκάλεσε “νέγρο”.

Μετά το περιστατικό η ομοσπονδία της Ιταλίας έθεσε τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι εκτός εθνικής, ενώ και η Ίντερ με ανακοίνωσή της τόνισε πως θα κάνει έρευνα για το περιστατικό. Βέβαια στο τέλος του αγώνα ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός τόνισε πως ο Ατσέρμπι του ζήτησε συγγνώμη.

Όπως αποφασίστηκε, η Εθνική Ιταλίας απέκλεισε τον Ατσέρμπι από την αποστολή της ομάδας για τα φιλικά με Βενεζουέλα και Εκουαδόρ, στις ΗΠΑ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Ατσέρμπι, που έφτασε σήμερα το πρωί στην εθνική ομάδα στη Ρώμη, εξήγησε στον προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι και στους συμπαίκτες του, όπως απαιτείται, την εκδοχή του για τη φερόμενη ρατσιστική επίθεση για την οποία τον κατηγόρησε ο Ζουάν Ζεσούς κατά τη διάρκεια του αγώνα Ίντερ-Νάπολι.

Από την αναφορά του αμυντικού της Ίντερ προέκυψε ότι δεν υπήρχε συκοφαντική, εξευτελιστική ή ρατσιστική πρόθεση από την πλευρά του.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε να αποκλειστεί ο Ατσέρμπι από τη λίστα των παικτών που θα κληθούν για τα δύο επόμενα φιλικά που είναι προγραμματισμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη γαλήνη στην εθνική ομάδα και για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα στην ομάδα του.

Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε ο αμυντικός της Ρόμα, Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος ήταν ήδη μέρος της λίστας πριν από την κλήση”.

To άρθρο Εθνική Ιταλίας: Εκτός ο Ατσέρμπι μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση στο Ίντερ – Νάπολι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button