Επικαιρότητα

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Δείτε φωτογραφίες

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο αμφιθέατρο του κτηρίου Διοίκησης στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η έναρξη της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Αντιπρυτάνισσας Άννας Σπύρτου. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σύντομο βίντεο που ανακάλεσε μνήμες από τις δράσεις, το έργο και τις στιγμές που μοιράστηκε η Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με το προσωπικό του ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης άρχισε την ομιλία του με αναφορά στο σπουδαίο έργο και στην προσωπικότητα της Άννας Σπύρτου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στους στόχους που θέτει το πανεπιστήμιο για τη νέα χρονιά, με έμφαση την εξωστρέφεια και την ανάληψη δράσεων προς την κατεύθυνση της μετάβασης στην ψηφιακή και μεταλιγνιτική εποχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών πλακετών σε μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Ιδρύματος για την προσφορά τους στο Ίδρυμα μέσα από τα ερευνητικά τους προγράμματα, απονομή επαίνων Αριστείας στην Έρευνα καθώς και τιμητικοί έπαινοι σε φοιτητές και φοιτητικές ομάδες που έλαβαν διεθνείς και εθνικές διακρίσεις κατά το έτος 2023.

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκαν βραβεία εξαιρετικής πανεπιστημιακής διδασκαλίας τα οποία φέρουν το όνομα «Άννα Σπύρτου».

Τέλος, αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στα αφυπηρετήσαντα, εντός του 2023, μέλη του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ κλασσικής κιθάρας από τον διδάσκοντα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Ανδρόνογλου.

Της τελετής προηγήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών, στην πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα, Κοζάνης

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button