ΑθλητικάΕνημέρωση

Επέστρεψαν από την «κόλαση» και έμειναν στην κορυφή οι Θεσσαλονικείς – Galaksias Portal News

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 στο ντέρμπι για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά την ισοπαλία με 2-2 και παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Με γκολ των Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά σε μία νίκη κορυφής επί του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, αλλά οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν στη συνέχεια και με τέρματα των Μπάμπα και Οζντόεφ “πάγωσαν” την έδρα της Ένωσης.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε έτσι και στο +1 στην πρώτη θέση των πλέι οφ της Super League 1, αλλά είδε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να πλησιάζουν ακόμη περισσότερο τους δύο πρωτοπόρους.

Το παιχνίδι

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν δυνατά το ματς και έδωσαν καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, αλλά οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Η Ένωση “απείλησε” πρώτη, με τον Ελίασον να έχει μία κεφαλιά άουτ στο 11′, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν μία αντεπίθεση στη συνέχεια, με κακή επιλογή του Κωνσταντέλια.

Η ΑΕΚ κατάφερε όμως στη συνέχεια να σκοράρει στο 30′, αφού σε μία επίθεση στο τρανζίσιον, ο Πινέδα έκανε την κάθετη πάσα στον Γκατσίνοβιτς και αυτός πλάσαρε εξαιρετικά για το 1-0 στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και είχε μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κεντζιόρα μετά από κόρνερ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει… δύσκολα στην Ένωση, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι πήγαν έτσι με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια και ευτύχησαν να σκοράρουν ξανά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49′ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε πλάγια θέση έξω από την περιοχή και ο Άμραμπατ το εκτέλεσε έξυπνα απευθείας, αιφνιδιάζοντας τον Κοτάρσκι, ο οποίος και είχε κακή αντίδραση, για να γίνει το 2-0 στο ματς.

Η Ένωση έβαλε “φωτιά” στην OPAP Arena και πήρε “ισχυρό” προβάδισμα για μία σημαντική νίκη, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη. Παρότι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η ομάδα του Αλμέιδα έδειχνε να τον ελέγχει, οι Θεσσαλονικείς έψαξαν το γκολ που θα τους βάλει στο ματς. Είχαν έτσι νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Κεντζιόρα μετά από κόρνερ.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 62′, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, με τον Μπάμπα να κάνει ωραίο διαγώνιο σουτ, την μπάλα να περνάει από τους πάντες και να καταλήγει στα δίχτυα, για το 2-1 στο ντέρμπι των πλέι οφ της Super League 1.

Ακολούθησαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον διαιτητή να δίνει συνολικά 12 κάρτες στις δύο ομάδες. Το παιχνίδι δεν είχε έτσι πολλές καλές φάσεις μέχρι το φινάλε, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τη μία που χρειαζόταν για να… παγώσει την OPAP Arena. Στο 89ο λεπτό και από στημένη μπάλα, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ έβαλε την προβολή και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-2 στο ματς.

Οι δύο “Δικέφαλοι” είχαν στο φινάλε από μία ευκαιρία για να βάλουν γκολ νίκης, αλλά δεν τα κατάφεραν και το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους, βάζοντας… φωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στην κορυφή με +1 από την ΑΕΚ, αλλά πλέον ο Παναθηναϊκός είναι σε απόσταση… βολής, στους 3 βαθμούς από την πρώτη θέση, ενώ και ο Ολυμπιακός μείωσε στους 4 βαθμούς από την κορυφή.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (79’ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (72’ Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86’ Φερνάντες), Ελίασον, Γκαρσία (46’ Πόνσε), Πινέδα (86’ Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59’ Σαμάτα).

To άρθρο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Επέστρεψαν από την «κόλαση» και έμειναν στην κορυφή οι Θεσσαλονικείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button