Επικαιρότητα

Επιστρέφει στη φυλακή η 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της – Κάθειρξη 8 ετών

Επισημαίνεται ότι η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος – Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη

Στη φυλακή επιστρέφει η 39χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, κατόπιν απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Προηγήθηκε η ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στην  39χρονη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η 39χρονη επιστρέφει στη φυλακή.

Η δεύτερη κατηγορούμενη (πρόκειται για μια νεαρή φίλη της) κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος (ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 39χρονη στη νότια Κρήτη μετά το περιστατικό) κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, επίσης, κατά πλειοψηφία.

Μετά την ενοχή της βασικής κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την απαλλαγή των δύο συγκατηγορούμενών της, η δίκη διακόπηκε προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το αν θα χορηγηθούν ή όχι ελαφρυντικά στην 39χρονη.

Επισημαίνεται ότι η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Tελικά, η Έδρα αναγνώρισε στην 39χρονη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στην 39χρονη. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να της επιβληθεί 6ετή κάθειρξη.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button