Επικαιρότητα

Επιστρέφουν αύριο στο Ηράκλειο οι μαθητές που τους “έγδυσαν” στη Ρώμη – Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η περιπέτειά τους (vid, pics)

Τον γύρο της Ελλάδας κάνει το ρεπορτάζ του neakriti.gr και της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” για τους 80 μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου που έπεσαν θύματα κλοπής στη Ρώμη: Τους “άρπαξαν” χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες!

“Πάταγο” στην κοινή γνώμη, κάνοντας τον “γύρο” των μεγαλύτερων κεντρικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και του neakriti.gr για την επεισοδιακή πολυήμερη εκδρομή των μαθητών της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, που έπεσαν θύματα ομαδικής διάρρηξης από το δεύτερο βράδυ τους στη Ρώμη, με τους δράστες να παραμένουν ακόμη άγνωστοι, τουλάχιστον με βάση τις χθεσινές πληροφορίες, που ήθελαν ωστόσο τις ιταλικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι περίπου 80 μαθητές ξεκίνησαν από χθες το ταξίδι τους για την επιστροφή τους στο Ηράκλειο, όπου και αναμένεται να φτάσουν με το πλοίο της γραμμής αύριο το πρωί, όπου και θα επιβιβαστούν απόψε φτάνοντας στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, χθες αναχώρησαν από τη Ρώμη, συνεχίζοντας τη διαδρομή τους για Πομπηία, Μπάρι, Πάτρα και από την Πάτρα θα φτάσουν στον Πειραιά.

«Ευτυχώς τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και απ’ ό,τι έχω μάθει από τον γιο μου, αφού δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου, η επιστροφή τους έχει ξεκινήσει κανονικά χωρίς προβλήματα», τόνισε στο neakriti.gr ο Κώστας Παναγόπουλος, που από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πολύ ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του σχολείου.

«Η διάρρηξη έγινε Δευτέρα βράδυ. Δε μας ενημέρωσε κανένας. Ήρθε και η Τρίτη και πέρασε και αυτή και δε μας ενημέρωσε κανένας. Μόνο τα παιδιά ενημέρωναν τους γονείς τους. Έτσι λοιπόν, όταν πια ξημέρωσε και η Τετάρτη, θεώρησα πως έπρεπε να μιλήσω με την εφημερίδα σας και τώρα ξαφνικά έχει ξεσπάσει σάλος», είπε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο Κώστας Παναγόπουλος.

Είναι πολύ ενδεικτικό, μάλιστα, και το γεγονός ότι η ενημέρωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Αντώνη Φουντουλάκη ήταν ότι χάθηκαν οι ταυτότητες των παιδιών. Για το γεγονός ότι οι διαρρήκτες μπούκαραν στα δύο λεωφορεία παραβιάζοντας τις πόρτες τους και αφαιρώντας όλες τις τσάντες των παιδιών, μαζί με τη μία τσάντα ενός καθηγητή που είχε μέσα σε αυτή συγκεντρώσει όλες τις ταυτότητές τους, για να μην τις χάσουν και για να γίνεται γρήγορα η επίδειξή τους εκεί όπου θα χρειάζονταν.

Σύμφωνα με τον κ. Φουντουλάκη, για την επιστροφή των μαθητών άμεσα συνεργάστηκε το υπουργείο Παιδείας με το Ελληνικό Προξενείο στην Ιταλία, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της έλλειψης ταυτοτήτων.

Ως προς το οικονομικό, ο Κώστας Παπαγόπουλος, που προς τιμήν του δημοσιοποίησε αυτή την περιπέτεια των παιδιών στην Ιταλία, για να μην υπάρξουν ποτέ άλλοτε άλλα σχολεία που να υποστούν κάτι τέτοιο, μας είπε χθες τα εξής: «Ευτυχώς, οι τσάντες στα λεωφορεία ήταν οι δεύτερες που είχαν μαζί τους τα παιδιά. Τις βαλίτσες τους τις είχαν στο ξενοδοχείο. Έτσι προφανώς στο ξενοδοχείο είχαν και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους. Μέσα στις τσάντες που εκλάπησαν υπήρχαν ρούχα, προσωπικά αξεσουάρ και προφανώς και κάποια χρήματα, όπως ίσως και κάρτες αναλήψεως. Γι’ αυτό φαίνεται πως τα παιδιά μπόρεσαν όπως-όπως και κάλυψαν τις ανάγκες τους και σίγουρα οι γονείς, όπως έκανα κι εγώ, βρήκαν τρόπο και τους έστειλαν επιπλέον χρήματα»…

Η απίστευτη περιπέτεια του σχολείου – Επιστροφή στην Ελλάδα με διαμεσολάβηση Προξενείου

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το neakriti.gr χθες, τα παιδιά και οι πέντε καθηγητές συνοδοί τους, επιστρέφοντας από το δείπνο το βράδυ της Δευτέρας 26/2, είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης “έκανε φτερά”!

Για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο χρειάστηκε η διαμεσολάβηση του ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία, αφού είχαν χαθεί οι ταυτότητές τους, που αποτελούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, που είχε και εκείνη την ίδια ενημέρωση για όσα συνέβησαν τη νύχτα της Δευτέρας στην εκδρομή των παιδιών.

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών», είχε τονίσει από την πλευρά του ο Κώστας Παναγόπουλος.

To neakriti.gr και η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” φρόντισαν μάλιστα και εξασφάλισαν φωτογραφίες από την επεισοδιακή εκδρομή των μαθητών της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου. Μια εκδρομή που είναι απολύτως σίγουρο ότι θα μείνει αξέχαστη τόσο στα παιδιά, όσο και στους συνοδούς τους.

Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button