Επικαιρότητα

Ερώτηση του βουλευτή Μανόλη Χνάρη, για τις καθυστερήσεις καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»

Ζητώντας από τα συναρμόδια υπουργεία σαφείς απαντήσεις για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις

Nέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση του Μανόλη Χνάρη, για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  «ΑΜΑΛΘΕΙΑ».

«Ακόμα να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ‘ΑΜΑΛΘΕΙΑ’ στους κτηνοτρόφους παραγωγούς στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα που πλήττεται λόγω των σημαντικών αυξήσεων του κόστους παραγωγής».

Με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση, επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Ρεθύμνης και υπευθύνου ΚΤΕ του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μανόλη Χνάρη, ζητώντας από τα συναρμόδια υπουργεία σαφείς απαντήσεις για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» στους κτηνοτρόφους παραγωγούς στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι επειδή σκοπός θέσπισης της «ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ» είναι «.. η οικονομική ενδυνάμωση της κτηνοτροφικής παραγωγής αρχικά στην Κρήτη και εν συνεχεία στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.. δεδομένου ότι οι παραγωγοί της Κρήτης έχουν εξαιρεθεί αναίτια και αδικαιολόγητα από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου..για την αντιμετώπιση της σημαντικής αύξησης του κόστους στις βασικές πρώτες ύλες των κτηνοτρόφων, η οποία επιτάθηκε με το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου», το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη καταθέσει την 20/10/2023, την υπ’αρ. 1259/2023 Ερώτηση, με αίτημα τον ορισμό ακριβούς χρονοδιαγράμματος καταβολής της, εξαιτίας και των παρατάσεων που είχαν λάβει χώρα.

Επιπλέον, αν και στη σχετική απάντηση που λάβαμε την 30/10/2023 από το αρμόδιο Υπουργείο, μεταξύ των άλλων, αναφερόταν ότι: «Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μετά από παράταση που δόθηκε .. έληξε την 30η Σεπτεμβρίου 2023…» και ότι μετά ο πέρας της ελεγκτικής διαδικασίας .. η υπηρεσία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες …. αναφορικά με την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους», μέχρι σήμερα και ενώ έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα 3 μηνών από την ανωτέρω απάντηση, 9 μηνών από την εξαγγελία του μέτρου, και σημειωτέον ότι αναφερόμαστε στην αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής του προηγούμενου έτους, ουδεμία καταβολή έχει πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί μας, να εξακολουθούν να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση μετά και τις πρόσφατες αστοχίες στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης.

Κατόπιν των ανωτέρω λοιπόν, ερωτώνται εκ νέου οι αρμόδιοι κκ. Υπουργοί:

1)Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στην καταβολή αυτού του έκτακτου οικονομικού μέτρου και

2)Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους παραγωγούς στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα δεδομένων των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων που έχουν λάβει χώρα

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button