Επικαιρότητα

Εύκολο τιραμισού χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε 10 λεπτά – Galaksias.com

Χωρίς ζάχαρη αλλά απόλυτα γευστικό, θα το φτιάξεις γρήγορα και χωρίς κόπο

Εύκολο, νόστιμο το απόλυτο γλυκό! Το τιραμισού είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ιταλικά γλυκά στον πλανήτη και το όνομα του σημαίνει «ανέβασέ με ψηλά».

Τώρα και σε μορφή κορμού, από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή, για να συναρπάσεις τους πάντες!

Χωρίς ζάχαρη αλλά απόλυτα γευστικό, θα το φτιάξεις γρήγορα και χωρίς κόπο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κουτιά Ermol χωρίς ζάχαρη φυτική κρέμα
  • 50 γρ. στέβια
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 ml γάλα
  • 15 γρ. στιγμιαίος καφές
  • 20 γρ. κακάο

Για το πασπάλισμα:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα με την στέβια και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μπολάκια και προσθέτουμε κακάο στην μισή ποσότητα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το στιγμιαίο καφέ και αν θέλεις κονιάκ ,ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε μια φόρμα από κέικ αφού πριν έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη να εφάπτει καλά στο πάτο της φόρμας.

Φωτογραφία unsplash

Με μια μαρίζ απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε, βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ, φτιάχνουμε τη δεύτερη στρώση με την κρέμα κακάο και απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Στρώνουμε μια τελευταία στρώση μπισκότα, πασπαλίζουμε με κακάο τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!

Πηγή: thetoc.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button