ΕνημέρωσηΠολιτική

Η απάντηση Μητσοτάκη στο κλίμα πόλωσης και τοξικότητας – Galaksias Portal News

«Κόκκινο» χτυπά η πόλωση κι ενώ απομένουν σχεδόν μήνες ως τις Ευρωεκλογές με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα.

Για… σκληρό ροκ προετοιμάζεται η κυβέρνηση, κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις προς τον Πρωθυπουργό για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και προσωπικά κατά της συζύγου του Μαρέβα Μητσοτάκη, μέσω ανάρτησης της βουλευτού Επικρατείας Έλενας Ακρίτα, την οποία στήριξε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

 «Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης. Μου κάνει εντύπωση, τα ίδια ακριβώς έλεγα και πριν από τις εκλογές του 2023. Και φαίνεται κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε ”όχι” στην τοξικότητα και ”ναι” στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα, δηλώνοντας βέβαιος ότι… «το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις ευρωεκλογές».

«Πως θα στείλουμε κάποιον φυλακή, ντε και καλά. ”Να πάει κάποιος φυλακή” ή ”να πέσει ο Μητσοτάκης”, διότι αυτό τελικά μας λένε οι αντίπαλοί μας. Τίποτε άλλο, τίποτα διαφορετικό…  Και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός, εξάλλου, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά διπλές εκλογές στις 9 Ιουνίου.

Το διακύβευμα της ευρωκάλπης για τη ΝΔ

Με περιοδείες ανά την Ελλάδα, οι οποίες θα κλιμακωθούν μετά το Πάσχα, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και σε άλλη κατεύθυνση από τους πολιτικούς του αντιπάλους, να επικοινωνήσει το διακύβευμα της ευρωκάλπης, που συμπυκνώνεται στη φράση «ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στο έργο της κυβέρνησης στη διάρκεια της πενταετούς θητείας της και σε όσα πέτυχε, από την οικονομία και τα εθνικά θέματα, ως το μεταναστευτικό, αναδεικνύοντας και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα.

Η… γκλίτσα και η… συσπείρωση

Παίρνοντας χθες, στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, δώρο από τους κτηνοτρόφους μία γκλίτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε και τον δεύτερο βασικό στόχο της ΝΔ ενόψει των Ευρωεκλογών. «Είναι για να εξασφαλίσω τη μέγιστη συσπείρωση στις εκλογές» δήλωσε, δείχνοντας πως θα χρησιμοποιήσει τον γάντζο της γκλίτσας για να συγκρατήσει όποιον θέλει να φύγει από το «γαλάζιο» μαντρί.

Η κινητοποίηση του κόσμου της ΝΔ είναι το ζητούμενο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επαφή του με τους πολίτες να τους καλεί να πουν «όχι» στη χαλαρή ψήφο και να αντιμετωπίσουν την ευρωκάλπη όπως την εθνική, αναδεικνύοντας τη Ν.Δ. την ισχυρή δύναμη στο πολιτικό σκηνικό.

Το μήνυμα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ

Μεγάλη έμφαση δίνει η ΝΔ και στο συνέδριο της που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο και το οποίο θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς η Ν.Δ. θα γιορτάσει ταυτόχρονα τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με την παρουσία πρώην Προέδρων και Πρωθυπουργών, ιστορικών στελεχών αλλά και των «γαλάζιων» στελεχών του σήμερα, η επιδίωξη είναι της Πειραιώς είναι να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και να κινητοποιήσει τον κόσμο της Ν.Δ. για την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Στη ΝΔ στέκονται στο γεγονός ότι τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν το παρών στην επετειακή εκδήλωση, και σχολιάζοντας την απόφαση τους να μην πραγματοποιήσουν ομιλία, στελέχη της Πειραιώς σημείωναν ότι είναι δικαίωμα τους η επιλογή αυτή. «Την Παρασκευή όλη η ΝΔ θα είναι παρούσα στη μεγάλη γιορτή» σημείωναν με έμφαση.

Το παρών στο επετειακό συνέδριο θα δώσουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ.

To άρθρο Για σκληρό ροκ ετοιμάζεται η ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτάκη στο κλίμα πόλωσης και τοξικότητας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button