ΑθλητικάΕνημέρωση

Η γαλανόλευκη παράδοση σε μπαράζ και το παρελθόν των δυο ομάδων – Galaksias Portal News

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται ώστε να βρεθεί στην τελική φάση του Euro 2024, είκοσι χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας, θέλει να κάνει η Εθνική Ελλάδος κόντρα στο Καζακστάν. Για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η «Γαλανόλευκη» θα συμμετάσχει σε διαδικασία play-offs.

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει απόψε το Καζακστάν στην OPAP Arena (21:45, Newsit.gr, Novasports Prime, Alpha) σε νοκ άουτ παιχνίδι και σε περίπτωση νίκης θα υπάρξει άλλος ένας μονός αγώνας, εκτός έδρας, με το νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο, για μια θέση στο Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στη διαδικασία των play off.

Οι τρεις προηγούμενες φορές που η «γαλανόλευκη» συμμετείχε σε αγώνες μπαράζ αφορούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν σε διπλές αναμετρήσεις, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτά την πρόκριση δύο φορές.

Συγκεκριμένα, το 2009 απέκλεισε την Ουκρανία και προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ το 2013 άφησε εκτός την Ρουμανία για να ταξιδέψει στην Βραζιλία. Η μοναδική αποτυχημένη προσπάθεια καταγράφηκε το 2017, όταν έμεινε εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας από την μετέπειτα φιναλίστ εκείνης της διοργάνωσης, Κροατία.

Ο αντίπαλος της Εθνικής (Καζακστάν) πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο Nations League το 2022. Οι Καζάκοι τερµάτισαν πρώτοι στον 3ο όμιλο της League C με απολογισμό 13 βαθµούς (4 νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα), αφήνοντας πίσω τους το Αζερµπαϊτζάν, την Σλοβακία και την Λευκορωσία.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, που ως το 2002 αγωνιζόταν στην ασιατική ζώνη (AFC). Συγκεκριμένα, στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα η Εθνική έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες, τις δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και την άλλη σε φιλικό αγώνα.

Οι “μάχες” με το Καζακστάν:

17.11.2004 στο “Καραϊσκάκης” – Νέο Φάληρο

Ελλάδα – Καζακστάν 3-1 (24′, 45′ Χαριστέας, 86′ Κατσουράνης – 88′ Μπαλτίεφ)

07.09.2005 στο Αλμάτι

Καζακστάν – Ελλάδα 1-2 (53′ Ζουμασκαλίεφ – 78′ Γιαννακόπουλος, 88′ Λυμπερόπουλος)

Φιλικό, 01.03.2006 στη Λευκωσία

Ελλάδα – Καζακστάν 2-0 (68′ Σαμαράς, 90′ Γιαννακόπουλος)

To άρθρο Εθνική Ελλάδος – Καζακστάν: Η γαλανόλευκη παράδοση σε μπαράζ και το παρελθόν των δυο ομάδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button