Επικαιρότητα

Η ΕΠ Θεσσαλίας ΚΚΕ για τη δίωξη του δόκιμου έφεδρου – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

Η κλήση σε απολογία του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού (ΠΖ) Κώστα Κεσόπουλου, επειδή εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του για τις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, τον προβληματισμό του για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, συνιστά απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης που θα πέσει στο κενό.

Και, μάλιστα, λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι όχι μόνο θα στείλει φρεγάτες του Ελληνικού Ναυτικού, αλλά ότι προτίθεται να αναλάβει και τη διοίκηση της σχετικής ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ στην περιοχή, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει στη Λάρισα, στην 1η Στρατιά.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα, θέλει να επιβάλει “σιωπητήριο” και πλήρη υποταγή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς της. Σχεδιασμούς που εκθέτουν τον λαό μας σε κίνδυνο αντιποίνων, στέλνουν τα στρατευμένα παιδιά του να διακινδυνέψουν τη ζωή τους εκτός συνόρων για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών. Σε αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, παρά μόνο, με την προώθηση των πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στα οποία πρωτοστατεί δραστήρια η ελληνική κυβέρνηση, διεκδικώντας “αναβάθμιση” και μερίδιο στη λεία για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Ομως, οι στρατευμένοι νέοι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, με τους δύο πολέμους που είναι σε εξέλιξη, στην Ουκρανία, αλλά και στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Εχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν για την αυξανόμενη εμπλοκή της Ελλάδας, για το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου που κάθε μέρα που περνάει έρχεται όλο και πιο κοντά, καθώς οι στρατοί των αντίπαλων “στρατοπέδων” συγκεντρώνονται, οι εξοπλισμοί και γενικότερα η πολεμική προπαρασκευή των κρατών ενισχύεται κατακόρυφα.

Αυτά που είπε δημόσια ο δόκιμος Κεσόπουλος είναι όσα απασχολούν τον ελληνικό λαό, είναι αυτά που προβληματίζουν και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό και πολλαπλασιάζονται οι παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που αρνούνται να πάνε στο στόμα του λύκου και να ρισκάρουν τη ζωή τους. Αυτά είναι που ανησυχούν την κυβέρνηση και γι΄ αυτό επιστρατεύει τον εκφοβισμό. Ομως ματαιοπονεί, αν πιστεύει ότι έτσι θα “πειθαρχήσει” τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του στα επικίνδυνα σχέδιά της.

Η θαρραλέα στάση των στρατευμένων παιδιών του θα συναντήσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση και αλληλεγγύη, πριν απ’ όλα γιατί οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες του λαού μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους άλλους λαούς, δεν έχουν κανένα συμφέρον να ματώσουν για συμφέροντα ξένα προς τα δικά τους. Δεν έχουν καμιά “υποχρέωση” σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που έχουν “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο, ούτε και στην ελληνική κυβέρνηση που είναι έτοιμη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα, για να ισχυροποιήσει τη θέση της.

Τώρα απαιτείται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά μέτωπα.

Για να επιστρέψουν πίσω όλα τα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων.

Για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μην παραχωρείται καμία στρατιωτική υποδομή της χώρας μας για τη διευκόλυνση των πολεμικών σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button