Επικαιρότητα

«Η κατάσταση πλέον γίνεται επικίνδυνη» – Galaksias.com

Ηράκλειο

​Βρύσαλης για «εντέλλεσθε» στην κλειστή Παιδοψυχιατρική: «Η κατάσταση πλέον γίνεται επικίνδυνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι κλινικές δεν λειτουργούν με εντέλλεσθε, ούτε με τον έναν και μοναδικό παιδοψυχίατρο! Να απολογηθεί ο υπουργός Υγείας, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

«Η κατάσταση πλέον γίνεται επικίνδυνη. Η μεταφορά ενός εφήβου από το Ρέθυμνο, που χρήζει περίθαλψης σε παιδοψυχιατρική κλινική η οποία είναι κλειστή, δείχνει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βρύσαλης, με αφορμή την περιπέτεια του 16χρονου που έχριζε άμεσης νοσηλείας.

Παράλληλα σναφέρει πως «έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι έφεραν την περίθαλψη στο νησί μας σε τέτοιες καταστάσεις. Φαίνεται το ΠΑΜΕ – Κάνουμε και ότι βγει γίνεται νόμος. Τα ερωτήματα που είχαμε θέσει σαν σωματείο για το τι θα συμβεί τις ημέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στο νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση; Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική;».

Την ίδια ώρα επισημαίνει: «Ανέδειξαν τα ερωτήματα ότι είχαμε δίκιο να ανησυχούμε. Καμία πλέον εμπιστοσύνη σε όσους μετέτρεψαν την υγεία σε εμπόρευμα και τις ανάγκες του λαού μας σε προϊόν», ενώ τέλος απευθύνει κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία που θα λάβει χώρα στις 17/4.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button