ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Νίκη Κεραμέως για επιστολική ψήφο, μη κρατικά πανεπιστήμια και ομόφυλα ζευγάρια – Τι είπε για Μάκη Βορίδη

Τον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο για όποιον επιθυμεί να ψηφίσει με αυτόν τον τρόπο στις ευρωεκλογές, επιβεβαίωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και στη στάση που κρατά ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας, αρχικά, για τον νέο θεσμό της επιστολικής ψήφου, κάλεσε όποιον το επιθυμεί να μπει στην πλατφόρμα και να δηλώσει την πρόθεση, αλλά και τη διεύθυνση που θα παραλάβει τον φάκελο.

Επιπλέον, η υπουργός Εσωτερικών, στην ίδια συνέντευξη που έδωσε στο Open, ανέφερε πως «έχει συμβεί μία αλλαγή στη χώρα μας και για πρώτη φορά απέκτησε τον θεσμό της επιστολικής ψήφου που αλλάζει το τοπίο στις ευρωεκλογές και για τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες του εξωτερικού. Η νέα δυνατότητα θα ωφελήσει ηλικιωμένους συμπολίτες μας, με κινητικά προβλήματα, εποχικά εργαζόμενους, φοιτητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου, μαθητές της Γ’ Λυκείου εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους τις Κυριακές κ.α.».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει εκφράσει τις ενστάσεις του δημοσίως, δεν θα αφήσει μια προσωπική του άποψη να μπει στη μέση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, «η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και η κυβέρνηση αυτή και ο πρωθυπουργός θέλει να ακούει όλες τις απόψεις. Στο υπουργικό συμβούλιο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ισότητα στο γάμο, ακούστηκαν υπουργοί και έχει γίνει ένα γόνιμος διάλογος μέσα στη ΝΔ. Άκουσα τον κ. Βορίδη να λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει οποιαδήποτε αναστάτωση ή αμφισβήτηση. Ξεκάθαρα δεν αφήνει μια προσωπική του άποψη να μπει στη μέση σε μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Ο κ. Βορίδης έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το θέμα αυτό, έχει δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει διεξοδικά το ζήτημα με βουλευτές, υπουργούς».

Για τη στάση της Εκκλησίας, η κ. Κεραμέως είπε πως «ακούμε με μεγάλο σεβασμό της απόψεις της. Από την άλλη, η εκτελεστική εξουσία ανήκει στην κυβέρνηση, η νομοθετική εξουσία ανήκει στη Βουλή και νομίζω πως ο πρωθυπουργός ήταν σαφής πως με σεβασμό απέναντι στις θέσεις της εκκλησίας, η κυβέρνηση θα κυβερνήσει τη συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή».

 

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε πως «έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα και τους πολίτες. Το πρώτο είναι το δικαίωμα της επιλογής, το δεύτερο είναι πως η δυνατότητα ίδρυσης τους μπορεί να ωθήσει όλη την εκπαίδευση προς τα πάνω, προς βελτίωση και εισάγει έναν υγιή ανταγωνισμό. Το τρίτο είναι πολύ σημαντικά οφέλη. Αντί να βλέπουμε οικογένειες να πληρώνουν για τα παιδιά τους για να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί να μην τα κρατήσουμε εδώ και να προσελκύσουμε φοιτητές και από το εξωτερικό;».

Απαντώντας στις επικρίσεις, η υπουργός τόνισε πως «η πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα δημόσια πανεπιστήμια. Τα χρόνια 19 – 23 αυξήθηκε η χρηματοδότηση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο κατά 29%, αυξήθηκαν πρωτοβουλίες όπως το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα».

To άρθρο Η Νίκη Κεραμέως για επιστολική ψήφο, μη κρατικά πανεπιστήμια και ομόφυλα ζευγάρια – Τι είπε για Μάκη Βορίδη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button