Επικαιρότητα

Η πολύμορφη βία και η γυναικεία καταπίεση στο επίκεντρο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας – Galaksias.com

Εκδήλωση με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη, η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο» και ομιλητή τον Γιάννη Μισιρλή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου της ΟΓΕ, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Η φετινή ημέρα της γυναίκας έρχεται να αναδείξει την πολύμορφη βία, την γυναικεία καταπίεση και εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής –στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια– τις αυξημένες δολοφονίες γυναικών, τις Μάνες των Τεμπών, αλλά και τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, μισθωτές, επιστημόνισσες, αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχες, μετανάστριες και πρόσφυγες που λειτουργούν σαν συλλογικά σύμβολα αντίστασης και καθημερινά δίνουν τις μάχες τους ατομικά και συλλογικά για όσα τους ανήκουν. Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και η Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου καλούν όλες τις γυναίκες του νησιού να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να συσπειρωθούν στο γυναικείο κίνημα δίνοντας τους δικούς τους αγώνες και διεκδικώντας: Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου. Δικαιοσύνη για όλους και όλες. Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία, ουσιαστική προστασία της μητρότητας στο χώρο εργασίας. Κανένας φαντάρος παιδί της σε ξένα χωράφια πολέμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button