Επικαιρότητα

«Η στήριξη της Ουκρανίας δεν είναι φιλανθρωπία αλλά επένδυση στην ασφάλεια»

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, βουλευτές και συμμάχους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει τη βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Η επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ πραγματοποιείται καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του πιέζουν τους Ρεπουμπλικάνους να καταργήσουν ένα πακέτο 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν λόγω διαφωνιών με τη μεταναστευτική πολιτική του Λευκού Οίκου.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν άνευ προηγουμένου υποστήριξη στην Ουκρανία και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ πριν συναντηθεί με αξιωματούχους του Πενταγώνου. «Η υποστήριξή μας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι μια επένδυση στην ασφάλειά μας γιατί ο κόσμος θα γίνει πιο επικίνδυνος εάν ο Πρόεδρος Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία», είπε.

Ο Στόλτενμπεργκ θα προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς ηγέτες και θα επισκεφθεί επίσης το εργοστάσιο πυραύλων της Lockheed Martin στην Αλαμπάμα, όπου, θα επαναλάβει το επιχείρημα του Προέδρου Τζό Μπάιντεν και άλλων ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εξαρτώνται από τη βοήθεια της Αμερικής στο Κίεβο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button