Επικαιρότητα

Η συμμετοχή του ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Κώμης Κοζάνης στο πρόγραμμα ‘Κυκλοφοριακή Αγωγή’

 

Την Τετάρτη (14/02/2024) το ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Κώμης Κοζάνης συμμετείχε στο πρόγραμμα-εκπαιδευτική δράση « Κυκλοφοριακή Αγωγή»  που υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κοζάνης στο σχολείο μας.

Τη δράση κυκλοφορώ με ασφάλεια και μαθαίνω βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής , πραγματοποίησαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί κ. Πατιός Κωνσταντίνος και  κ. Καρανάτσιος Αθανάσιος. Στόχος του προγράμματος ήταν να αποκτήσουν τα παιδιά γνώσεις υπεύθυνου/νης  και συνειδητοποιημένου πεζού/ής και γνώσεις κυκλοφοριακής αγωγής στον δρόμο και στα μέσα μεταφοράς.

Με βιωματικό τρόπο και με  κατάλληλα διαδραστικά μέσα, στο σενάριο διδασκαλίας οι υπεύθυνοι του προγράμματος προσπάθησαν να εμφυσήσουν στα παιδιά τις έννοιες: δρόμος και οχήματα, βαδίζω-διασχίζω και κυκλοφορώ,  χρήση ζώνης- κράνους, κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια.

Με θεατρικό παιχνίδι και παιχνίδι ρόλων οι μαθητές/τριες λειτούργησαν αλληλεπιδραστικά, κατέκτησαν  και βίωσαν την κυκλοφοριακή συμπεριφορά και ασφάλεια  με απολαυστικό τρόπο.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου για την εποικοδομητική παρουσίαση. Ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button