ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Απάντησε ο Κασσελάκης και πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου – Αποδοκιμασίες στο συνέδριο

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε ηλεκτρισμένο κλίμα στο 4ο συνέδριο του κόμματος ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε άμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της πήρε τον λόγο και είπε πως «καλωσορίζω την Όλγα Γεροβασίλη, προτείνω εκλογές στις 10 Μαρτίου».

«Δεσμεύομαι να παραμείνω στο κόμμα» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω ότι θα προσκαλέσω συλλογικά και την αντιπρόεδρο της βουλής και όλη την ομάδα που την αγκαλιάζει να έρθεις λογικά να μπορέσουμε να φέρομαι καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εις πέρας. Να ξέρουν όλοι ότι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να μπορέσει η δικιά μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά και να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή. 

Το κλίμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένο και πολλές φορές όταν μιλούσε η Όλγα Γεροβασίλη ακούγονταν έντονες αποδοκιμασίες με αποτέλεσμα να διακοπεί αρκετές φορές.

«Εδώ, δεν υπάρχουν αντίπαλοι, εδώ δεν είναι αρένα, υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλοι εχθροί, όχι άλλος διχασμός ανάμεσα μας», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ολους αυτούς τους μήνες στήριξα την προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, όλοι εσείς, που δέχεστε απειλές από εργοδότες. Σήμερα κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις». Συντροφικότητα είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός, είναι να ενώνει όχι να διζάζει, να πείθει όχι να απειλεί, να ρίχνει γέφυρες όχι να υψώνει τείχη και πάνω από όλα ο ρόλος είναι να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Ετσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει από το 2008 με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Με όλους εσάς που ματώνετε καθημερινά για αυτήν την υπόθεση»..
Όχι ενός αντρός αρχή, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη και απευθυνόμενη στους συνέδρους μίλησε για υπαρξιακό δίλημμα και ζήτησε να απαντήσουν στον προβληματισμό εάν μια εσωκομματική διαδικασία προκαλέσει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια».

Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μού αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», τόνισε.

To άρθρο Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Απάντησε ο Κασσελάκης και πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου – Αποδοκιμασίες στο συνέδριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button