ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Mercedes παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο – Αυτή είναι η W15 E-Performance – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mercedes επέλεξε τη σημερινή ημέρα, του Αγίου Βαλεντίνου, για να αποκαλύψει το φετινό της αγωνιστικό μονοθέσιο. Ο λόγος για τη W15 E Performance, το τελευταίο μονοθέσιο της Mercedes-AMG F1 που θα οδηγήσει ο επτάκις πρωταθλητής Lewis Hamilton, καθώς από το 2025 θα οδηγεί για τη Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes αναφέρει πως ξεκίνησε την ανάπτυξη του 12 μήνες πριν ενώ είναι το πρώτο δείγμα γραφής του νέου τεχνικού διευθυντή James Allison. Η αλήθεια είναι πως και το 2022 και το 2023, η Mercedes δεν ήταν όσο ανταγωνιστική θα περίμενε κανείς και οι οδηγοί της, Russell και Hamilton παραπονέθηκαν αρκετές φορές, για πόνους, δελφινισμό κ.α.

Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff δήλωσε: «Απομακρυνόμαστε τελείως από το πώς διαμορφώσαμε το πλαίσιο, την κατανομή βάρους, τη ροή αέρα και πλέον κάθε στοιχείο έχει αλλάξει γιατί μόνο έτσι έχουμε μια ευκαιρία. Από το να μην κερδίσουμε αυτό που περιμένουμε, μέχρι στο να τους πιάσουμε και να ανταγωνιστούμε στην κορυφή, όλα είναι πιθανά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιτώντας το μονοθέσιο, αυτό που ξεχωρίζει σίγουρα είναι η επιστροφή του διάσημου ασημί χρώματος, ώστε να εορταστούν τα 90 χρόνια που κλείνουν φέτος τα εμβληματικά Silver Arrows.

Ο Lewis Hamilton, ο 7 φορές πρωταθλητής Βρετανός δήλωσε ότι θα τα δώσει όλα και ότι ανυπομονεί να έχει μία κορυφαία τελευταία σεζόν με τη Mercedes. Συμπλήρωσε λέγοντας «Τα διδάγματα των δύο τελευταίων ετών μας βοήθησαν να βρούμε την κατεύθυνσή μας. Μας επέτρεψαν να βρούμε το βόρειο αστέρι μας. Θα είναι ακόμα μια δουλειά σε εξέλιξη, αλλά θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις παρουσιαστούν με το κεφάλι ψηλά, με ανοιχτό μυαλό και θα δουλέψουμε επιμελώς. Όσον αφορά τα οφέλη που θα μπορούσε να προσφέρει μια βελτιωμένη W15, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε: “Αν δεν είσαι άνετος με το μονοθέσιο, δεν είσαι σε θέση να αποσπάσεις τη μέγιστη απόδοση. Ένα πιο σταθερό, πιο προβλέψιμο μονοθέσιο θα μας επιτρέψει να εξάγουμε τις δυνατότητες όχι μόνο από το αγωνιστικό, αλλά και από εμάς τους ίδιους “.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button