Auto Moto

Η Red Bull θέλει με το hypercar της να δημιουργήσει νέα όρια

Το ότι η Red Bull εξελίσσει ένα hypercar με την (αρχική) επωνυμία RB17 είναι κοινό μυστικό, όπως και το ότι η επίβλεψη του όλου πρότζεκτ ανήκει στο διάσημο από τη Φόρμουλα 1 μηχανικό Andrian Newey.

Ο οποίος φυσικά έχει ήδη δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η κάθετη δύναμη στα 240 χλμ./ ώρα θα φτάνει την εντυπωσιακή τιμή των 1.700 κιλών και θα εγγυάται την ευστάθεια της RB17 σε αυτές τις ταχύτητες.

Επίσης το εσωτερικό της αναμένεται να είναι πιο ευρύχωρο σε σχέση με αυτό της Aston Martin Valkyrie που είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν τόσο ενεργές αναρτήσεις όσο και ειδικά λάστιχα.

Ο κινητήρας της RB17 δεν θα είναι τελικά ένας V8 με δύο turbo αλλά ένα ατμοσφαιρικός V10 που θα μπορεί να ανεβαίνει έως τις 15.000 σ.α.λ., τιμή που επίσης παραπέμπει στην F1.

Όπως και η απόδοση των 1.000 ίππων, στους οποίους θα προστίθενται και άλλοι 200 από έναν ηλεκτροκινητήρα που θα συμπληρώνει το σύστημα πρόωσης.

Η Red Bull RB17 προορίζεται για χρήση μόνο σε πίστες, δεν θα έχει δηλαδή έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους.

Κάτι που μάλλον δεν θα ενοχλήσει τους 50 τυχερούς που θα μπορούν να την αποκτήσουν -για την ακρίβεια 49 μιας και μια θα κρατήσει ο Newey- πληρώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button