ΕνημέρωσηΟικονομία

Θα αυξηθεί η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο – Galaksias Portal News

Αύξηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο προβλέπει ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος μιλώντας στο Ertnews. Σημειώνει ότι το συνέδριο που διοργάνωσε η JP Morgan στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 22 ελληνικών επιχειρήσεων ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Τράπεζες, κατασκευές και ενέργεια μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνικού χρηματιστηρίου τα φώτα έπεσαν στην επικείμενη είσοδο του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο. Στο μεταξύ, έως τις 22 Φεβρουαρίου θα είναι η ανοιχτή η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – ακινήτων να ελέγξουν και να προχωρήσουν σε τυχόν τροποποιήσεις ή διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων που είναι ασφαλισμένα έναντι φυσικών καταστροφών, για να λάβουν την έκπτωση έως 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία από την πλευρά των φορολογουμένων, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει έως τις 11 Μαρτίου του 2024 να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που αναγράφονται. Όπως τονίζεται στην απόφαση, ειδικά για φέτος η κατοικία θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη για 900 ευρώ το τετραγωνικό αντί 1.000 ευρώ το τετραγωνικό που έχει οριστεί και για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ τον Απρίλιο του 2024, δηλαδή νωρίτερα από κάθε χρονιά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό, σε 11 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται έως το τέλος Απριλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025. 

Στο μέτωπο των εργασιακών, «τρέχει» η προθεσμία που έχουν οι κλάδοι της βιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου προκειμένου να εντάξουν το προσωπικό που απασχολούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Η εφαρμογή της, ωστόσο, δημιουργεί  πρόσθετα κόστη για τις επιχειρήσεις, με τους μικρομεσαίους του εμπορίου να προβληματίζονται και να ζητούν επιδότηση προκειμένου να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ψηφιακή αυτή μετάβαση.

To άρθρο Γιάννος Κοντόπουλος: Θα αυξηθεί η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button