Επικαιρότητα

Θετικός ο απολογισμός του 2023 για την ΠΕ Ρεθύμνης – Μείζον ζήτημα η υποστελέχωση (vid)

Πάνω από 100 εκατομμύρια ο συνολικός προυπολογισμός έργων και μελετών για το 2023 από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Πολύ θετικό χαρακτηρίζει τον απολογισμό του έτους η αντιπεριφερειάρχης, σε σχέση με το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η κάθε υπηρεσία, ενώ παράλληλα μίλησε για τους στόχους του 2024

Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2023 από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, περιλαμβάνοντας έργα και μελέτες άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Βαθύ αγκάθι στη λειτουργία των υπηρεσιών, το εργατικό δυναμικό, που φαίνεται πως κάθε χρόνο μειώνεται, οδηγώντας σε μεγάλα κενά και δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ανταπόκριση των απαιτήσεων.

Αναλυτικότερα, τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού έτους 2023 είναι τα εξής, τα έσοδα ανέρχονται σε : 13.192.397,08 €, τα έξοδα 19.351.989.31 €, ενώ υπάρχει ένα ταμειακό υπόλοιπο της τάξης των 6.159.592,23 €, το οποίο βρίσκεται στην τράπεζα κι εξυπηρετεί ουσιαστικά ανάγκες οι οποίες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.

Ο συνολικός προϋπολογισμός έργων και μελετών φτάνει τις  106.712.512,58 €, με τα 3 μεγαλύτερα έργα να αφορούν την αναβάθμιση επαρχιακής οδού Ρεθύμνου – Αγ. Γαλήνη, τμήμα: Αρμένοι – ΠΑΛΕ, τον οδικό άξονα Ρέθυμνο, Αποστόλοι, Μάνδρες, τμήμα Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών και 12 Μελέτες οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ποταμών/ρεμάτων.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στο Ρέθυμνο είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα, ενώ παράλληλα, μίλησε για τα έργα στα οποία στοχεύει η ΠΕ Ρεθύμνης για το 2024.

Τέλος, η κ. Λιονή αναφέρθηκε στα εκατομμύρια που διατίθενται για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την απογοήτευση της σχετικά με τους ασυνείδητους πολίτες που ρυπαίνουν εκ νέου τα σημεία μετά τον καθαρισμό τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button