Επικαιρότητα

Καταγγελία για απόλυση φοιτητή για τις “μαύρες” ώρες! – Galaksias.com

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο εργαζομένων, «η απόλυση έγινε μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Σωματείου Επισιτισμού στον χώρο δουλειάς για να δηλώνεται ο εργαζόμενος τις πραγματικές ώρες που εργάζεται»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων-Μαγειρείων Χανίων για την απόλυση εργαζόμενου-φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης που εργαζόταν σε καφετέρια στο Κουμ Καπί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η απόλυση έγινε μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Σωματείου Επισιτισμού στον χώρο δουλειάς για να δηλώνεται ο εργαζόμενος τις πραγματικές ώρες που εργάζεται. 
Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενο-φοιτητή που είχε συνδικαλιστική δράση και κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η επιχείρηση αυτή απέλυσε τον συνάδελφο γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Θέλει προσωπικό που να μην αντιδράει, να μη μιλάει, να μην απεργεί! Αντίθετα θέλει εργαζόμενους που να ανέχονται την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας αδιαμαρτύρητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button