Επικαιρότητα

«Καταλαβαίνω ότι η λέξη ειρήνη έχει γίνει πλέον ανεπιθύμητη» – Galaksias.com

«Η ειρήνη θεωρείται ως ανεπιθύμητο ιδανικό πλέον από την διεθνή κοινότητα», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης του σε Ρωσικό μέσο ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι «η διεθνής κοινότητα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον τερματισμό των συγκρούσεων».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σέρβος πρόεδρος συμμετείχε στην ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, στην οποία ανώτατοι αξιωματούχοι και αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πόλη για να συζητήσουν θέματα διεθνούς ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Βούτσιτς σημείωσε ότι έχει συμμετάσχει στο φόρουμ πολλές φορές, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να μετρήσει «πώς σκέφτεται ο δυτικός κόσμος» και την προθυμία του να ακούσει διαφορετικές απόψεις, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων εθνών. Φέτος, ωστόσο, ο Βούτσιτς είπε ότι δεν άκουσε καινοτόμες προτάσεις για την επίλυση συγκρούσεων, περιγράφοντας τους συμμετέχοντες στο συνέδριο ότι συμπεριφέρονται σαν «οπαδοί του ποδοσφαίρου». Ο Σέρβος ηγέτης είπε ότι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λέξη «ειρήνη» φαίνεται να έχει γίνει «μη αγαπητή και ανεπιθύμητη σε όλο τον κόσμο».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button