Επικαιρότητα

Καταχωρήθηκε αιφνίδιος θάνατος 22χρονου Παλαιστίνιου αλλά το πιστοποιητικό αναφέρει «ατύχημα» (pic) – Galaksias.com

Ο 22χρονος Παλαιστίνιος ήρθε από την εμπόλεμη Γάζα για να γλιτώσει από τη φρίκη και έχασε τη ζωή του εντός εργοταξίου στο Σίσι φέροντας βαριές κακώσεις στο σώμα

Σε βαριές κακώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν μετά από ατύχημα, φέρεται να οφείλεται ο θάνατος του Παλαιστίνιου πρόσφυγα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, μέσα σε εργοτάξιο, σε ξενοδοχειακή μονάδα, στις βόρειες ακτές του νομού Λασιθίου. Αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου στο σχετικό ιατρικό έγγραφο που συνέταξε ο αρμόδιος ιατροδικαστής δύο ημέρες μετά το τραγικό συμβάν. 
Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος Wesam, ο οποίος δεν είχε συμπληρώσει τα 22 έτη ζωής… 
Στο πλαίσιο της διερεύνησης του θανάτου του 22χρονου πρόσφυγα, ξεδιπλώνονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι πτυχές της σύντομης ζωής του Wesam, ο οποίος αποφάσισε να φύγει άρον-άρον από τη Γάζα, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του, προκειμένου να… ζήσει! 
Την ώρα που η Λωρίδα της Γάζας είναι σε μεγάλο βαθμό ισοπεδωμένη και ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων είναι εδώ και καιρό πενταψήφιος, ο νεαρός Wesam έμελλε να χάσει τη ζωή του εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του, με άδοξο τρόπο. Αυτό που θα πρέπει να φανεί είναι εάν ο τρόπος που έχασε τη ζωή του ήταν και άδικος… 
Οι πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μετά το συμβάν έκαναν λόγο για ατύχημα. Εντούτοις, πολύ γρήγορα το “σενάριο” που επικράτησε ήταν ότι ο Παλαιστίνιος – ο οποίος καταγόταν από τη Λωρίδα της Γάζας, και ο οποίος έφτασε τους προηγούμενους μήνες στη χώρα μας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην πατρίδα του – κατέρρευσε ξαφνικά και ξεψύχησε από φυσικά αίτια. 
Ειδικότερα, ενώ αρχικά είχε “κυκλοφορήσει” η είδηση ότι ο πρόσφυγας καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε, εν ώρα εργασίας, εν συνεχεία τα δεδομένα άλλαξαν: Ο τοίχος φέρεται να κατέρρευσε σε προγενέστερο χρόνο και ο εκλιπών να βρισκόταν στο σημείο για άγνωστο λόγο, πάντως όχι για να δουλέψει… 
Εντούτοις, το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου του άτυχου Wesam που φέρνει σήμερα στο “φως” το neakriti.gr, αναφέρει ως τελική αιτία θανάτου «βαριές κακώσεις σώματος». Το “είδος θανάτου” αναφέρεται ξεκάθαρα ως «ατύχημα». 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε μετά το συμβάν η Επιθεώρηση Εργασίας έκαναν λόγο για θάνατο από φυσικά-παθολογικά αίτια. Εντούτοις, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Πάντως, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο άνδρας φέρεται να εντοπίστηκε νεκρός πάνω σε ένα τραπέζι, σκηνικό που φαίνεται να μην παρέπεμπε σε δυστύχημα. 
Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, και το πρώτο “σήμα” της Αστυνομίας έκανε λόγο για «αιφνίδιο θάνατο». Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι η δικογραφία παραμένει ανοικτή κι οι έρευνες για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός πρόσφυγας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι κατά τη διερεύνηση της επίμαχης υπόθεσης έχουν καταγραφεί αντιφάσεις, ενώ φέρεται να υπάρχει ζήτημα αναφορικά με τη λήψη καταθέσεων από μάρτυρες του συμβάντος. 
Ο 22χρονος άνδρας μεταφέρθηκε τελικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως. Ωστόσο, για τον άτυχο άνδρα ήταν αργά, αφού είχε ήδη ξεψυχήσει. Μία εβδομάδα και μία ημέρα μετά τον θάνατό του, η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο. 
Αυτό που αναφέρεται ξεκάθαρα στο πιστοποιητικό θανάτου είναι ότι ο 22χρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε εργοτάξιο ξενοδοχειακής μονάδας, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου του 2024. 

Θλιβερή ιστορία: Ήρθε από τη Γάζα να γλιτώσει τη φρίκη του πολέμου! 

Η τραγική περίπτωση του 22χρονου πρόσφυγα είναι ενδεικτική της δυστυχίας που κουβαλούν μαζί τους όσοι άνθρωποι αναγκάζονται να ξενιτευτούν και να αφήσουν πίσω τους την πατρίδα τους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Η “ιστορία” του Wesam – ο οποίος είχε λάβει πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας – είναι άκρως θλιβερή, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή… 
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε από το ευρύτερο περιβάλλον του εκλιπόντος, ο νεαρός από την Παλαιστίνη δεν είχε προλάβει να συμπληρώσει τα 22 του χρόνια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος κατέφτασε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στην Ελλάδα και την Κρήτη μετά την πολεμική “ανάφλεξη” στη Γάζα, τον περασμένο Οκτώβριο, προκειμένου να γλιτώσει τον θάνατο. Εντούτοις, ο νεαρός έμελλε να συναντήσει τον θάνατο σε κρητικό έδαφος και σε καιρό ειρήνης… 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button